29 sporcunun katıldığı turnuvada oyuncular, dokuz taş, mangala ve koridor kategorilerinde yarıştı. Turnuva başhakemi Derya Özkan, turnuva öncesinde yaptığı konuşmada günümüzde var olan ve bağımlılık yapan bilgisayar, telefon ve tablet çılgınlığına değindikten sonra zekâ oyunlarının bu alanda büyük bir etki yaratabilecek kapasiteye sahip olduğunu, zeka oyunları sayesinde zihin egzersizi yapmanın çok daha kolay ve eğlenceli olduğunu söyledi. Günümüzdeki teknolojik gelişmelerin beyni giderek tembelleştirdiğini örneklerle açıklayan Derya Özkan, zeka oyunlarının dikkat, hafızada tutma, strateji kurma, plan yapma, problem çözme, el göz koordinasyonu gibi özelliklerine değindi. Turnuvanın Keşan’da hatta tüm Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını vurgulayan Özkan, Keşan Satranç ve Zeka Oyunları Eğitim Merkezi olarak Keşan’da satranç alanında birçok gelişmeye imza attıklarını, bu gelişmelerin artık zekâ oyunları ve robotik alanında da yaşanması için ellerinden geleni yapacaklarını, önümüzdeki sene içerisinde de zeka oyunları alanında birden fazla turnuva yapılacağını ve bu turnuvaların sadece dokuz taş, mangala ve koridor oyunları ile sınırlı kalmayıp başka oyunların da turnuvalarda yer alacağını kaydetti.

Kısaca yapılan kural açıklamasından sonra dokuz taş ile başlayan turnuva, mangala ve koridor oyunlarından sonra sona erdi. 

Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde her kategoride ilk 5’e madalya, kategori 1.lerine bir adet zekâ oyunu, her kategoride ilk 3’e baskılı bardak, her katılımcıya birer çerçeve ve üç kategori ortalamasında ilk 5’e belirli bir süre bedava zekâ oyunları eğitimi verildi.

Turnuva sonrasında dereceye girenler şu şekilde oldu:

KORİDOR OYUNU DERECEYE GİRENLER

1

TAHA DUVARCI

2

BETÜL ÖNCÜL

3

RUMEYSA ÖZDEMİR

4

GÖRKEM ALTUC

5

HİLAL ULUDAĞ

DOKUZ TAŞ OYUNU DERECEYE GİRENLER

1

GÖRKEM ALTUC

2

TAHA DUVARCI

3

BETÜL ÖNCÜL

4

PETEK ÖZ

5

İSA ADAHAN ÜNAL

MANGALA TAŞ OYUNU DERECEYE GİRENLER

1

GÜLSER FIRTINA

2

GÖRKEM ALTUC

3

İREM ÖZDEMİR

4

RUMEYSA ÖZDEMİR

5

BERKAY AKAT

NOT: TURNUVA FOTOĞRAFLARINA FACEBOOKTA “keşanzeka oyunları” sayfasından ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/kesanzeka/