Keşan Belediyesi tarafından uygulanması düşünülen KBS (Kent Bilgi Sistemleri) ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Dün saat 14.00’te Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya Keşan Belediye Başkanı, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan, Feyzi Engin, Keşan İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Avcı, Belediye Meclis üyeleri, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belediye personeli katıldı.

İller Bankası A.Ş. CBS Uzmanı Engin Olgun yaklaşık 1 saatlik sunumunda Kent Bilgi Sistemi’nin önemini vurgulayarak “Türkiye’de şu anda 89 belediye bu sisteme geçti. Ayrıca Türkiye’deki belediyelerin % 15’i bu sisteme geçmek istemediklerini belirtmelerine rağmen % 85’i KBS’ye geçmek istiyor. Aslında 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nda da KBSýe geçilmesi konusunda kanun maddesi bulunmaktadır. Keşan Belediyesi de KBS’ye geçmek istediğini dile getirmiş ve bu konuda bizler de ilk olarak bu toplantıyı gerçekleştirdik. Yaptığımız araştırmada Keşan Belediyesi’nin teknik altyapısı KBS Sistemi için yeterli. Ancak bu iş için belediye bünyesinde ayrı bir KBS Birimi oluşturulması gerekmektedir. İlk etapta 2-3 kişilik bir ekip bu iş için yeterlidir. Daha sonra oluşturulacak ve KBS konusunda eğitim verilecek personelle bu işi daha uzman bir ekiple yürütmek gerekmektedir. İhale aşamasının ardından 1.5 - 2 yıl içersinde KBS Sistemine geçilebilir.” dedi.

Özcan da Keşan Belediyesi olarak KBS’nin önemini çok iyi bildiklerini belirterek, “Bu nedenle Kent Bilgi Sistemi’nin kentimize kurulması ve bazı bilgilerin tek sistem içinde toplanması bizim için çok önemli. Bu işi özel bir sektöre de yaptırabilirdik. Ama biz bu işi yaptırdığımız firmaya bağımlı kalmamak için İller Bankası’na yaptırmayı uygun gördük. Ayrıca 1984 yılından bu yana yenilenmeyen Keşan İmar Planı çalışmaları da İller Bankası tarafından sürdürülmektedir. Umarım Kasım Aralık ayı gibi bu çalışmaları yürüten ekipte yine Keşan Belediye meclis Salonu’nda düzenleyeceğimiz ve Mimarlar, Mühendisler Odası, sivil toplum kuruluşlarının, belediye meclis üyelerimizin katılacağı geniş bir katılımda bize yaptıkları çalışmaları sunacaklar ve bizler de katılımcılarımızın da bu planlar üzerindeki görüş ve düşüncelerini alacağız. Bu imar planları yenilenmeden Keşan’da imar planı değişikliğini gerçekleştiremiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca İller Bankası A.Ş’den Bilgisayar Mühendisi Hüseyin Ellezer, Şehir Plancıları Birgül Ekşi ve Derya Kahraman da hazır bulunarak bilgilendirme yaptılar.