GİZEM GÖRÜR

Beslenmenin anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacı olduğunu kaydeden Kurt, “İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücutta kullanabilmesidir. Karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek değildir. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Buna paralel olarak, günümüz teknolojisindeki gelişmeler, yaşamı kolaylaştırmakla birlikte, günlük hareketleri önemli ölçüde sınırlamıştır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da obezite, sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır.” dedi.

EN BİLİNEN VE YAYGIN OLARAK KULLANILAN ÇÖZÜM YOLLARI

Obezite için çözüm yollarına da değinen Kurt, Obezitenin tedavisinde tıbbi beslenme tedavisi anahtar rol oynamaktadır. Obezitede beslenme tedavisi ile Vücut ağırlığının, boya göre olması gereken düzeye indirilmesi hedeflenmelidir. Tıbbi beslenme (diyet) tedavisinin bireye özgü olduğu unutulmamalıdır. Uygulanacak zayıflama diyetleri yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri ile uyumlu olmalıdır. Amaç, bireye doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığını sürdürmesidir.” şeklinde konuştu.

EGZERSİZ TEDAVİSİ

Murat Kurt, bilgilendirmesine şöyle devam etti: “Egzersiz tedavisinin ağırlık kaybını sağlamadaki etkisi halen tartışmalı olsa da, fiziksel aktivitenin yağ dokusu ve karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, diyet yapıldığında görülebilen kas kütle kayıplarını önlediği kesin olarak kabul edilmektedir. Egzersiz tedavisi ile tıbbi beslenme tedavisini destekleyici nitelikte bireylerin ağırlık kazanımları engellenebilmekte, zayıflama ve tekrar ağırlık kazanmanın önlenmesi sağlanmaktadır.”

DAVRANIŞ DEĞİŞİKLİĞİ TEDAVİSİ

Açıklamasına bilgilendirmelerde bulunarak devam eden Murat Kurt, “Vücut ağırlığının denetiminde davranış değişikliği tedavisi, fazla ağırlık kazanımına neden olan yemek yeme ve fiziksel aktivite ile ilgili olumsuz davranışları olumlu yönde değiştirmeyi veya azaltmayı, olumlu davranışları ise pekiştirerek yaşam biçimi haline gelmesini amaçlayan bir tedavi şeklidir.” ifadelerini kullandı.

OBEZİTEYE SAVAŞ AÇTILAR

Fitness Eğitmeni ve Kişisel Antrenör Kerim Doğru, Fitness Eğitmeni Murat Çomakoğlu ile birlikte bir obezite okulu açmak istediklerini belirten Diyetisyen Murat Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Obezite küresel boyutta önemli bir sağlık problemidir. Hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ülkelerde obezite her geçen gün artış göstermektedir. Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Hepimiz iyi görünmek ve sağlıklı olmak istiyoruz ve kilomuz bu konuda önemli bir faktördür. Kilo vermek için her yolu denemiş olabilirsiniz ya da kilo vermek istiyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz? Sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin yanında egzersiz desteği ile kilo vermek için Obezite Okulu'na gelmelisiniz.

TRAKYA’DAKİ İLK OBEZİTE OKULU

Murat Kurt, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bizler Keşan Akademi Spor Salonu ekibi olarak Keşan ve çevresinde obezitenin gerek çocuklar gerekse de yetişkinlerde ilerlediğini gözlemlemekteyiz. Aynı şekilde, obezitenin çözümünün Diyet Tedavisi, Egzersiz Tedavisi ve Eğitimden geçtiğini bilmekteyiz. Bu sebeple kurumumuz bünyesinde başlayacak olan, 6 Aylık bir dönemi kapsayan, Obezite Okulunu açarak bu konu için gerekli desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız.  Obezite okuluna katılmak isteyen yetişkinlerin Keşan Akademi Spor Salonuna gelerek başvurularını yapıp bilgi almalarını rica ederiz. Bu okulda obezite ile mücadelede Diyetisyen ve Fitness eğitmenleri tarafından 6 aylık süreçte, beslenme ve fitness eğitimi verilecek, diyet ve düzenli egzersiz takibi yapılacaktır. Diyet listeleri ve beslenme eğitimleri Diyetisyen Murat Kurt tarafından, Fitness eğitimleri ise Fitness eğitmeni Kerim Doğru tarafından verilecektir. Her öğrenciye özel egzersiz programı ve diyet listesi hazırlanacaktır. Okulda genel olarak:   ‘Obezite Nedir, Tedavi Yolları ve Çözüm Önerileri’, ‘Obezite ve Egzersiz’, ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme’,  ‘Verilen Kiloları Koruma Yolları’, ‘Yeme Davranış Değişikliği Önemi ve Metotları’, ‘Obezite Stresi ile Başa Çıkma Yöntemleri’, ‘Obezite ve İlişkili Hastalıklar’ konularını anlatılacaktır. Obezite okuluna katılmak isteyen yetişkinlerin Keşan Akademi Spor Salonuna gelerek başvurularını yapıp bilgi almalarını rica ederiz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ