Keşan Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için ONAT Dönüşüm Şirketi ile protokol imzaladı.

ONAT Dönüşüm Şirketi yetkilileri Onur Atlı ve Atilla Büyüksüzen, protokol imzalamak için Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı dün makamında ziyaret etti.

Keşan Belediyesi olarak hem geri dönüşüme hem de çevre duyarlılığına büyük önem verdiklerini belirten Mehmet Özcan, protokolü imzalarken şunları söyledi: “Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği kapsamında ONAT Dönüşüm Şirketi ile yaptığımız protokol kapsamında; kağıt, karton, metal kutu, cam şişe ve plastik gibi geri dönüşümü mümkün olan atıklar, kaynağında (ev ve işyerlerinde) evsel atıklardan ayrı  toplanacak. Bu işbirliği sayesinde ambalaj atıkları artık çöpe gitmeyecek.”


AKBUNAR: DAHA TEMİZ ÇEVRE İÇİN

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar da,“Daha yeşil ve temiz bir çevre için çevreyi kirleten, geri dönüşümü mümkün olan ambalaj atıklarının diğer evsel atıklara karışmadan kaynağından ayrıştırılması için işbirliği yapıyoruz. Ev ve işyerlerine ambalaj atıklarının biriktirilmesi için özel poşetler dağıtılacak. Önemli kavşak, bulvar, cadde ve sokakların köşelerine özel kumbaralar, konteynerler konulacak. Broşür, afiş ve el ilanlarıyla vatandaşlar bilgilendirilecek. Vatandaşların özellikle geri dönüşümü mümkün olan atıkların değerlendirilmesi konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacak, ayrıca okullarda geri dönüşüm konusunda öğrencilere bilinçlendirme eğitimleri verilecek.”

ATLI: Yaşanabilir, temiz bir Keşan için birlik olalım

Şirket yetkilisi Onur Atlı da, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Dünya nüfusu arttıkça tüketim artmakta ve bununla bağlantılı olarak ambalaj atıklarının miktarı da artmaktadır. Bizim amacımız hızla artan ambalaj atıklarının, bilinçsiz bir şekilde çevreye bırakılmasını engelleyip, ayrı bir şekilde toplanan bu atıkları çöpe gitmeden tesisimizde sınıflandırıp, Geri Dönüşüm Tesislerine göndermektir. Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozması, doğadan aldıklarımızı tekrar doğaya vererek az da olsa engellenmiş olur. Bununla birlikte yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu mümkün kılar. Bir örnek vermek gerekirse bir plastik malzeme yaklaşık olarak 3000 yıl yeryüzünde yok olmadan durmaktadır. Plastik geri dönüşümü sayesinde hem bu toprakları korumuş oluyoruz hem de 1 ton plastik ile 15000 Kw /sa tasarruf sağlamış oluyoruz.  Bir Trakyalı olarak  bu toprakların varlığı için verdiğimiz bu mücadeleye, bütün duyarlı Keşan halkını davet ediyoruz. Yaşanabilir, temiz bir Keşan için birlik olalım.”

Açıklamaların ardından şirket yetkilileri ile Keşan Belediyesi adına Başkan Özcan, ambalaj atıklarının toplanmasını içeren protokolü imzaladı.