Keşan’da Romanların yaşadığı Yenimescit Mahallesi’nde vatandaşları rahatsız ettiği ileri sürülen motosikletli iki kişi mahalle sakinlerince kovalandığı sırada iki çocuğa çarparak yaralanmalarına neden oldu. Olay üzerine toplanan yaklaşık bin kişi, bir şüphelinin sığındığı pastaneye saldırarak, linç girişiminde bulundu.

Olay, geçtiğimiz Cuma akşamı saat 23.00 sıralarında, Yenimescit Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre mahallede motosikletle gezen ve vatandaşlara rahatsızlık veren V.Ç. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, mahalle sakinlerince kovalanmaya başlandı. Bu sırada motosiklet yolda N.K. ve P.K.’ye çarparak yaralanmalarına neden oldu. Toplanan kalabalık yaya olarak kaçmaya çalışan V.Ç.’yi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir pastanede sıkıştırdı. Olayı duyarak pastane önünde toplanan yaklaşık bin kişi, pastanenin camlarını kırarak zanlıyı linç etmek istedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Pastane; polis ve jandarma ekiplerince güvenlik çemberine alınırken, toplanan kalabalık şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA SAKİNLEŞTİREMEDİ

Olay yerine gelen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ve Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar da vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşlar görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı.

HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Zaman zaman gerilimin arttığı olayda polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Vatandaşlar tüm uyarılara rağmen dağılmadı. Bunun üzerine ilçeye, Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden takviye ekipler sevk edildi. Trafiğe kapanan caddede vatandaşların dağılması için polis ve jandarma biber gazıyla müdahalede bulundu. Edirne’den gelen takviye ekiplerle vatandaşlar güçlükle uzaklaştırıldı.

ASKER MEYDANDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Kısa süre içerisinde dağılan kalabalık, Eski Köy Garajı'nın önünde birikmeye başladı. Burada taş atan kalabalığa, polis biber gazıyla müdahale ederken, kalabalık tarafından yakılan lastikler ise itfaiye ekiplerince tarafından söndürüldü. Olayın Cumhuriyet Meydanı’nda sürmesi olay yerine gelen Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait askeri birlik de Cumhuriyet Meydanı'nda güvenlik önlemi aldı. Daha sonra Edirne'den gelen panzer eşliğinde mahalleye giren polis, toplanan kalabalığı dağıttı.

9 KİŞİ YARALANDI

Yaşanan olaylarda 2 kişi motosikletin çarpmasıyla yaralanırken, bir kişi öfkeli kalabalık tarafından olay yerini görüntülerken darp edildi. Yenimescit Mahallesi içerisinde yaşanan gerginlik sırasında ise A.K. (12) ve R.K. (11) isimli çocuklar, pompalı tüfekten çıkan saçmaların kendilerine isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Biber gazlı müdahale sonucunda ise R.K. (17), D.A. (18), G.C. (35) ve D.K. (41) ile bir polis memuru biber gazından etkilenerek fenalaştı. Yoğun güvenlik önlemi altında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen V.Ç. sorguya alındı. Kaçan diğer şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor. Yaşanan olayda polise saldıran, taş atan ve iş yerine zarar veren kişilerin tespit edilmesine de devam ediliyor.

GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Öte yandan, gerginliğin yatıştırılması ve kalabalığın dağıtılmasının ardından, saat 03.30 sıralarında, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, askeri personel ve diğer güvenlik birimleri yetkililerinin katılımı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında güvenlik toplantısı yapıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncelleme 27 Haziran 2015 02:50:34