Çevre ve Şehircilik Edirne İl Müdürü Abdullah Bülbül ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün Keşan’da kalorifer kazanı denetimlerinde bulundu.

Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki kalorifer kazanı bulunan binalarda yapılan ve saat 10.45 sıralarında başlayan denetimlerde; Çevre ve Şehircilik Edirne İl Müdür Yardımcısı Murat Bilgin, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Sezer, aynı müdürlükten Makine Mühendisi Ayşegül Arslan Aydın ve ilgili personel de hazır bulundu.

Kazan denetimlerinde Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda uyulması gereken kurallara göre tutanaklar düzenlendi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda süreler verilerek uyarılarda bulunuldu.

Denetim sırasında basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Özcan, Keşan’daki hava kirliliğinin kış mevsiminin daha başında olunmasına rağmen had safhada olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “13 Kasım 2014 saat 10.30’da Keşan’da aldığımız kükürtdioksit değeri 1332. Şu anda inversiyon dönemindeyiz ve basık hava nedeniyle kirliliği çok ciddi şekilde hissediyoruz. Hava kirliliği konusunda titiz davransak da biz huzursuzuz ama İl Çevre ve Şehircilik Müdürümüz bizden daha huzursuz. 24 saat boyunca gözler haliyle Keşan’daki kirlilik parametrelerinde. Keşan’da kirlilik değerleri hep kırmızı ışık seviyelerinde. Doğalgazın reklamını yapmaya gelmedik ama reklamı falan da kalmadı bu işin. Bıçak kemiğe dayanmış, öte bile geçmiş durumda. 30 Kasım’a kadar lütfen doğalgazın Keşan’a gelmesi için gerekli olan 4500 abone sayısını yakalayalım. Durumun vahametini herkesin artık anlaması gerekiyor. Keşan’da her şey çok iyi sadece kirliliğimiz kötü o da her şeyi berbat ediyor. Bu kirliliği önlemek bizim elimizde. Kalorifer ve sobaları ne kadar ideal koşullarda yakarsak yakalım doğalgazın getireceği temiz hava düzeyine ulaşamayız.”

Mehmet Özcan, doğalgazın Keşan’a gelmesi için gerekli olan 4500 abone sayısına ulaşıldığında hava kirliliğine en fazla 1,5 yıl daha katlanılacağını aktardı.

Özcan’dan sonra bilgilendirme yapan Bülbül de Keşan’daki kirlilik seviyesini Edirne’den anı anına takip ettiklerine vurgu yaptı.