GİZEM GÖRÜR

ALINAN KARARLARI ALT ÜST ETMİŞLERDİR

Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bu yıl da fakir vatandaşlara kalitesiz kömür dağıtımı yapacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Sorgut, şunları söyledi: “Vakıf tarafından alınan bu karar son derece yanlıştır. Keşan’da hava kirliliğinin azaltılması ve sona ermesi için tedbirlerin hepsini yok saymıştır. Alınan kararları alt üst etmişlerdir. Bu konuda sorumluluk sahiplerinden biri de Edirne Valiliği’dir. Valilik, ‘Keşan’da hava kirliliği yok.’ şeklinde düşünüyor. Ama hava kirliliği konusunda yapılan araştırmalarda en kirli ilçelerden biri Keşan olmuştur. Hatta kirlilikte Çin’le yarıştığı bile dile getirilmişti. Buna rağmen devletin kurumlarının kalitesiz kömür dağıtımı konusundaki ısrarını anlamak mümkün değil. Burada devlet kurumları bölgedeki insanların sağlığını hiçe sayıyorlar.”

VATANDAŞ, DOĞALGAZA GEÇİŞ KONUSUNDA ADIMLAR ATIYOR

Keşan’da yetkili kurumların hava kirliliğine karşı doğalgazı önerdiğini ancak bu konuda hala bir ilerleme olmadığını kaydeden Mehmet Sorgut, “Keşan’ın havasının temiz olması için vatandaş gerekli hassasiyeti göstererek doğalgaza geçiş konusunda adımlar atıyor. Ancak devletin kurumlarının doğalgaza geçiş konusunda hiçbir çalışma yaptığı görünmemektedir.” şeklinde konuştu.

KEŞANLI YETKİLİLERİN VE HÜKÜMET TEMSİLCİLERİNİN BİR ADIM ATACAĞI YOK

Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılacak olan kalorisi düşük ve kalitesiz kömürün kullanımı konusunda Keşan’daki hükümet temsilcilerinin sesini neden çıkarmadığını soran Sorgut, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşanlı yetkililerin ve hükümet temsilcilerinin bir adım atacağı yok. Uzun yıllardır ilçede kirli hava soluyoruz ve zehirlenmeye devam ediyoruz. Kimse ilçede yaşayan insanların sağlığını düşünmüyor. Hükümet yetkilileri istemiş olsa, tek bir sözle kalitesiz kömür dağıtımı durdurulup kaliteli kömür dağıtımı yapılması sağlanır. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa, hava kirliliği devam eder ve vatandaşlar yine maskelerini takmaya devam eder.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ