Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların katkıları ile hazırlanarak onay gören “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi kapsamında dün Keşan’daki ilk ve ortaokullarda okuyan binlerce öğrencinin katılımıyla Uçurtma Şenliği düzenlendi.

14.00’TE BAŞLADI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na giden yolun her iki yanında bulunan boş alanlarda düzenlenen şenlik saat 14.00’te başladı. Keşan Belediyesi’ne ait araçlarından başka çok sayıda minibüs ve özel araç ile şenliğin yapılacağı alana gelen öğrencilerin her birine birer uçurtma hediye edildi.  Uçurtma paketlerini büyük bir heyecanla açan çocuklar oldukça basit bir uygulama ile uçurtmalarını hazırlayıp iplerini bağladı. Daha sonra büyük bir heyecanla uçurtmalarını gökyüzüne bırakan çocuklar, uçurtmaların rüzgarla dansını büyük bir heyecan ve şevk ile seyretmeye başladılar.

2 BİN UÇURTMA DAĞITILDI

Etkinliğe katılan öğrencilere başta su olmak üzere meyve suyu, pakette kek ve paketlenmiş halde karışık çerez dağıtıldı. Ayrıca şenlikte öğrencilere ve velilere toplam 2 bin uçurtma dağıtıldığı da öğrenildi.

Neşe işinde geçen etkinliğe çok sayıda öğrenci velisinin de katıldığı ve çocuklarıyla unutamayacakları bir gün yaşadıkları gözlendi.

Uçurtma Şenliği”ne, 2 bini öğrenci olmak üzere 3 bin kişinin yanı sıra, bazı proje ortakları, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen, Proje Sorumlusu Baş Polis Memuru Olcay Bilmiş ve çok sayıda polis memuru katıldı