Güvenli hayat ve güvenli gelecek için ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) ile uygulanmasına başlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” adlı proje kapsamında ilçemizdeki liseler arasında düzenlenen “Keşanlı Gençler Yarışıyor Liseler Arası Bilgi Yarışması” dün yapıldı. Yarışmada Keşan Fen Lisesi birinci, Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi ikinci, Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi  üçüncü oldu.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İşkur Edirne İl Müdürlüğü, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Keşan İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Keşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Keşan Belediye Başkanlığı ortaklığında hazırlanan “Kızanlar Geleceğe umutla Bakıyor” Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Keşanlı Gençler Yarışıyor” adlı bilgi yarışması, saat 11.00 sıralarında, Köşk Düğün Salonu’nda başladı. Yarışmayı, Keşan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Altın, Proje Sorumlusu Baş Polis Memuru Olcay Bilmiş, çok sayıda öğrenci ve öğretmenler izledi.

20 SORU SORULDU      

Ziya Dikici’nin sunuculuğunu yaptığı bilgi yarışması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Keşan’daki 12 liseden 3’er öğrencinin yarıştığı bilgi yarışmasında, öğrencilerin bir hayli heyecanlı olduğu gözlemlenirken, aynı heyecanı, kendilerini desteklemeye gelen okul arkadaşları da yaşadı. Bilgi Yarışması Komisyonu; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Yıldız, Türkçe Öğretmeni Hatice Alcan, Matematik Öğretmeni Tolga Oral, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ziya Dikici ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kader Cengiz’den oluşurken, öğrencilere çeşitli dallardan 20 soru yöneltildi.

KEŞAN FEN LİSESİ 180 PUANLA BİRİNCİ OLDU

Bu sorulara en fazla doğru yanıtı vererek 180 puan alan Keşan Fen Lisesi, “Keşanlı Gençler Yarışıyor” adlı bilgi yarışmasının birincisi oldu. Aynı sayıda doğru cevabı veren Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi ile Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, yedek soru yöneltildi. Yedek soruya doğru cevabı veren Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi yarışmanın ikincisi olurken, üçüncü ise Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi oldu. Yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne, ödülleri, Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle 10 Nisan 2014 tarihinde düzenlenecek olan törende verilecek.

UÇURTMA ŞENLİĞİ YARIN

Bu arada, yine aynı proje kapsamında, 9 Nisan Çarşamba günü “Uçurtma Şenliği” etkinliği de yapılacak. Belkoop ile Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na giden yol arasında yapılacağı kaydedilen etkinliğin, saat 14.00’te 2 bine yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor.