Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yoğun ilgi arasında Keşan Belediyesi Köşk Düğün Salonuna giriş yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşmasını yapmak üzere konferansın moderatörü Emre Altınışık, konferans hakkında kısa bilgi verdikten sonra alkışlar içinde Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu “Keşan Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığını vermiş biz sizin heyecanınızı anlıyoruz kimi beklediğinizi de çok iyi anlıyorum o yüzden de sözü daha fazla uzatmadan Cumhuriyet evladı, hayırlı bir vatan evladı, gerçekten yürekli ve bütün Anadolu’yu dolaşıp çalışan Ankara’da hukukçularda var dedirten, yüz bin avukatın temsilcisi ama Türkiye Cumhuriyetinde aydınlanma çağının bir temsilcisi, Pr. Dr. Metin Feyzioğlu takdim ediyorum.” diyerek davet etti.

Sık sık katılımcılar tarafından konuşması kesilen Feyzioğlu, Keşanlıları selamladıktan sonra şunları söyledi:

“Anadolu’dan ilk müdafa-i hukuk cemiyetlerinin kurulduğu topraklar burası yani milli egemenliğe doğru yürüyüşünün ilk adımlarının atıldığı topraklardan olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Keşanlılar önce Çanakkale’de destan yazdılar sonra da Kurtuluş savaşında destan yazdılar. İşte siz böyle ataların torunlarısınız. Keşanlı Ali Destanı ile ölümsüzlüğü yakalamış bir Keşanlı olmaktan mutluyum bahtiyarım. Sağ olun var oğlun. Diyebilirizki pehlivanları ile ünlüdür Keşan. Pehlivan Keşan desek yeridir. Bize de 16 Nisan’a kadar ve sonrasında pehlivanlar lazımdır.”

Gelişmeler www.medyakesan.com.tr’de olacak.

Canlı olarak bu linkten izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/medyakesangazetesi/videos/946594078776414/?autoplay_reason=test_non_ad_for_ads_only_autoplay&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=6628568379&live_video_guests=0