9 Ekim 2014 Perşembe günü Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut’un gazetemizde “Keşan’daki sürücü kurslarının engelli ehliyeti verememe sebebi komik” başlığıyla çıkan açıklamasına yönelik Keşanlılar sürücü kursu yetkilisi Gürol Durmaz da konuyla ilgili bilgi verdi.

 H sınıfı sürücü belgesi için özel tertibatlı araçlarının demirbaşlarında bulunmadığını ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen sürücü kursları yönetmeliğinde H sınıfı sürücü belgesi için özel tertibatlı araç bulundurma zorunluluğunun olduğunu belirten Durmaz, şunları kaydetti:

 “Yeni motorlu taşıt sürücü kurslarındaki yönetmeliğe göre sürücü kurslarında bulunan özel tertibatlı araçların sürücü kursunun demirbaşına kayıtlı olması gerekiyor. Daha önceden sertifika cinslerine göre araçların demirbaş değil de kiralık olma olayı vardı. Ama bu yönetmelikte araç kiralama ortadan kalkınca tüm verilecek sürücü belgelerinde bu araçlarının demirbaş olma mecburiyeti geldi. Bu nedenle Keşan’da daha önceden bütün sürücü kursları H sınıfı sürücü belgesi verebiliyor durumda iken şu anda H sınıfı sürücü belgesi verme olayı imkânsız hale geldi. Bunun sebebi H sürücü belgesi verebilecek araç bulunmamasıdır.”

BİZİM BU DURUMU KARŞILAMA POZİSYONUMUZ YOK

Yetkili Gürol Durmaz değişik engelli grupları bulunduğunu, bu gruplar için sürücü kurslarında bulunan özel tertibatlı araçlarda da değişik aparatlar bulunması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Yılda 5 veya 10 kişi bu şekilde bize müracaatta bulunuyor. Bir aracın kaskosu, sigortası, pul parası ve öğretmenini karşılama pozisyonumuz bulunmuyor. Bazı bölgelerde 1 veya 2 sürücü kursunda bulunursa yeterli oluyor. Edirne de Aydoğanlar sürücü kursunda H sınıfı sürücü belgesi verme yetkileri bulunuyor. Gelen arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için Edirne’ye yönlendireceğiz.”

BU DURUM HEPİMİZİN TOPLUMSAL BİR YARASIDIR

Herkesin çözüm bulmak için farklı yönlere başvurduğunu bu sorunun sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı sürücü kursları yönetmeliğine H sınıfı sürücü belgesi için gerekli araç kiralık olabilir şeklinde madde getirmesinin çözüm olabileceğini dile getiren Durmaz:Keşanlılar sürücü kursu olarak bize gelen engelli vatandaşlarımızı başka bir bölgede ki sürücü kursuna yönlendirmek çok acı olmasına rağmen başka çözümümüz bulunmuyor. Engelli vatandaşlarımıza biz de yardımcı olmak istiyoruz. Bugün kim olursa olsun engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak ister. Bizde Keşan’da ki sürücü kursları olarak engelli vatandaşlarımıza bu durumda desteğimizi her zaman göstereceğiz. Bu durum hepimizin toplumsal bir yarasıdır.”dedi.