Keşan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB)’nin 2014 yılı olağanüstü genel kurul toplantısı, dün saat 10.00’da Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda yapıldı.

Keşan Kaymakamı ve Birlik Başkanı Bekir Dınkırcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan toplantıda, Divan Heyeti’ne Yerlisi Köyü Muhtarı Güner Arıcan ve Şükrüköy Muhtarı Recep Kılıç getirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakam Dınkırcı, İl Genel Meclisi üyelerine ve muhtarlara gerçekleştirecekleri çalışmalarda başarı diledikten sonra, sorunların üstesinden gelinmesi ve yeni hizmetlerin üretilmesi için birlik, beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra Keşan’ın mahallesi olan İzzetiye’nin birlik üyeliğinden çıkarılması ve yine belde yönetiminden köye dönüştürülen Çamlıca’nın ve Mecidiye’nin birliğe üye kabul edilmesi maddeleri görüşüldüğü toplantıda, İzzetiye’nin birlik üyeliğinden çıkarılması, Çamlıca ve Mecidiye’nin birliğin yeni üyeleri olması ayrı ayrı oy birliği ile kabul edildi. Kaymakam Dınkırcı, birliğe alınan Mecidiye ve Çamlıca için Edirne Valiliği’nden olur bekleyeceklerini ve bu konudaki yazışmaları vakit geçirmeden yapacaklarını söyledi.

Daha sonra toplantıda, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde 2 yıl süre ile hizmet verecek İl Genel Meclisi ve muhtar üyelerin seçimine geçildi. Toplantıya katılan AK Parti’li üyeler Birlik Encümeni’ne CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Yetim’i, CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri de Adnan Vural’ı önerdi. Birliğin muhtar adaylıklarına da Çobançeşme Köyü Muhtarı Soner Koşan ve Sazlıdere Köyü Muhtarı Mehmet Kantor aday gösterildi.

Daha sonra ise seçime geçildi. Kapalı usulde yapılan seçim sonucunda, Adnan Vural 39, Mehmet Ali Yetim 30, Soner Koşan 35 ve Mehmet Kantor da 33 oy alarak Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliklerine seçildi. Hüseyin Boyalık ve Ercan Yirik’e aday olmamalarına rağmen 2’şer oy çıkınca, encümenin yedek üyeliklerine seçildi.

Seçimlerin ardından bir kez daha konuşan Kaymakam Bekir Dınkırcı,  birliğin kamu kaynaklarının en etkin bir şekilde değerlendirilerek hizmet üretmeye devam edeceklerine dikkat çekerek, bölgenin başlıca gelir kaynakları olan tarım, hayvancılık ve turizm konularında yapılması gerekenlere bir kez daha hatırlattı ve “Bizim sıkıntımız ölçek sorunu. Arazilerimiz çok küçük ölçekli, hayvancılıkla uğraşanların ortalama 4-5 baş hayvanı bulunuyor. Zor olduğunu biliyorum ama birleşmekten başka çare yok. Bu şirket yoluyla mı olur, kooperatif yoluyla mı olur veya daha başka oluşumlarla onu sizler kararlaştıracaksınız.” diye konuştu. Dınkırcı konuşmasında ayrıca, vahşi sulamadan vazgeçilmesi gerektiğine, alternatif enerji kaynaklarına yönelinmesi ve mutlaka toprak tahlili yaptırılması konularına da değindi.

Öte yandan toplantı öncesi, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ve AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan tarafından İl Genel meclisi üyeleri ve muhtarlar tebrik edildi ve başarı dileğinde bulunuldu. Ayrıca İl Genel Meclisi üyeleri tarafından tüm muhtarlara “Başarılı işlere imza atmaları dileği ile” birer dolma kalem hediye edildi.