GİZEM GÖRÜR

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Erikli’ye yeni bir arıtma tesisinin yapılacağı bilgisini veren Kılıçaslan, şunları söyledi: “Göl kokusunu bitirmek için çabalıyoruz. Az seviyelere indirdik. Daha da devam edeceğiz. Arıtma için de belediyenin planları var. Erikli’ye yeni bir arıtma yapılacağı görüşülmüştü. Görüşmeler devam ediyor. Kokusuz yeni bir arıtma sistemini bekliyoruz ne zaman hayata geçecek bakalım. Görüşmelerimiz olacak belediye ile.”

PROJE 2018’DE İNŞAAT İHALESİNE GİRECEK

Erikli’de yer altı sularının bittiğini ifade ederek devam eden Abbas Kılıçaslan, “Erikli’de çok fazla su sıkıntısı yaşadık. Yer altı suları bitti. Tükendi. Berbat bir su çıkıyor artık kuyularda sular azaldığı için. DSİ’nin Mecidiye Köyü’nden arıtılmış su getirme projesi vardı. Eğer bu projeyi inşaat ihalesine sokarlar ise inşallah su sıkıntımız bitmiş olacak. Projenin takibini yapıyoruz. DSİ bu projeyi hayata geçirecek düşüncesindeyiz. Proje 2018’de inşaat ihalesine girecek. Vali Bey ile de görüşüldü. Projenin hayata geçirilmesi için gerekeni yapıp üyelerimizle paylaşacağız. Saros Körfezi’nin kurtulması için bu projenin mutlaka hayata geçmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

BİZ SÜRE UZATIMINI ALACAĞIZ

Kooperatifin süresinin 2019’da sona ermesi sebebi ile yeni bir çalışmanın söz konusu olup olmadığı ile ilgili soruya da yanıt veren Abbas Kılıçaslan, şunları söyledi: “2019’da 30 yıllık süremiz doluyor. Biz tekrar genel kurulda bir karar alıp süreyi uzatacağız. Önümüzdeki gerel kurulunda biz süre uzatımını görüşeceğiz. Çünkü kooperatif olmaz ise burası felç olur. Belediye’ye Temmuz ayında devralın dedik. ‘Su ve arıtma problemi bittiği zaman devralacağız.’ şeklinde cevap geldi. Devralma işlemi henüz olmayacak gibi duruyor. Süreçler devam ediyor. Biz süre uzatımını alacağız. Bu süre içinde devir gerçekleşebilir tabi.”

YAPILAN YATIRIMLARIN KARŞILIĞINI HERKESİN ÖDEMESİ GEREKİR

Kılıçaslan, üyelik aidatlarını, borçlarını ödemeyen üyelerin icraya verilmesi konusundaki soruyu da şu şekilde cevaplayarak açıklamasını sonlandırdı:“İcraya veriyoruz tabi ki. Herkese eşit şekilde davranmak açısından da önemli bu. Yapılan yatırımların karşılığını herkesin ödemesi gerekir. Üyelik aidatları, yol parası, kanalizasyon katılım payı, su katılım payı, arıtma katılım payı gibi. Çünkü biz orada belediyenin bütün işlerini götürüyoruz. Bu yüzden bu ücretlerin ödenmesi gerekiyor. Ödemeyenlerden de icra yoluyla almaya çalışıyoruz. Su projesinin bitmesi için de DSİ ile irtibat halindeyiz. DSİ bu su projesini 330 bin gibi bir rakamla projelendirdi. Bittiği anda da yatırım programına girecek. Tahmini olarak 2019’da Erikli’de su sıkıntısı son bulacaktır diye düşünüyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ