HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen Cuma günü Edirne Belediye Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’ye yaptığı hizmetler nedeni ile Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederken, bir daha ki dönem için de yola Recep Gürkan ile devam edileceğini söyledi.

Törende Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, diğer belediye başkanları ve partililer eşlik etti.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin yanında kurulan alanda düzenlenen açılış töreni ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Programda daha sonra zeybek gösterisi sergilendi.

Edirne gibi tarihi mirasla dolu bir kentte belediye başkanlığı yapmaktan dolayı onur ve gurur

duyduğunu anlatan Recep Gürkan, “Ama bu tarihi mirası bir mirasçı gibi yönetmeye çalışırsak, bir süre sonra bir mirasyedi haline gelebiliriz. O yüzden kendimizi tarihi mirasın, mirasçısı olarak görmedik. Hep bir emanetçi olarak gördük. Emanetçi olarak gördük, atalarımızdan aldığımız bu emaneti koruyarak, büyüterek gelecek kuşaklara emanet etmek istedik. Belli bir noktalara geldiysek, hepimizin aklı var ama hiç birimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. O yüzden ilk görev başlarken, bir söz verdik. Bu kentti hep birlikte yöneteceğiz, ortak akılla yöneteceğiz.” dedi.

HALKIMIZA HESAP VERMEKTEN KORKMUYORUZ

Toplu Açılış Töreni’yle hizmete alınan tesis ve merkezler hakkında bilgi veren Gürkan, şunları söyledi: “İnancımız gereği, anlayışımız gereği, sizin de bize işaret ettiğiniz gibi, 6 ayda bir halka açık toplantılarda, 6 ayda ne kadar gelir elde ettik, birim birim hepsinin hesabını veriyoruz. Halkımıza hesap vermekten korkmuyoruz. Çünkü oy isterken nasıl karşılarına çıkıp gözlerine bakıyorsak, hesap verirken de çıkıp gözlerinin içine bakarak, hesabımızı veriyoruz.”

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 5 TESİSİNDEN BİRİ

Seçimlerde en çok dile getirilen sorunun çöplük olduğunu aktaran Gürkan, “Çünkü Edirne’nin vahşi depolama sistemi 60 yıllık bir sorundu. Bir türlü çözülememişti. Ben ve arkadaşlarım bunu çözeriz dedik. Ve 3,5 yılın sonunda bugün inşaatını yapmış değil, işletmesinin de ihalesini yapmış biri olarak huzurlarınızdayız. Bütün uzmanların ortak görüşüdür ki, Türkiye’deki en iyi 5 tesisten birisidir. Benim değil uzmanlarımızın görüşüdür. Biz bu tesisle birinci lotla 950 bin metreküp kapasiteye ulaştık. Arıtma ile saatle 100 metreküp suyu arıtacağız. Ayrıştırma ünitesi ile hep işçileri istihdam ettireceğiz hem de gübre üreteceğiz. Ve biz bu tesisi Manisa gibi 110 milyona değil, Çorum gibi 70 milyona değil, Balıkesir gibi 85 milyona değil. KDV dahil 10 milyon 100 bin TL’ye mal ettik. Bir yıl sonra elektrik üretiminde tam kapasiteye ulaştığında bir günde yaklaşık 6 bin 400 evin bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Türkiye’de döktüğü çöp başına bertaraf ücreti ödemeyen tek birlik EDİKAB’dir. Tek bir kuruş ödemeyeceğiz, karından değil, cirosundan yüzde 10 payalacağız. Bu da Türkiye’de tektir.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'DE SİYASET, GERGİNLİKTEN BESLENİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise siyasetin Türkiye'de gerginlikten beslendiğini ve bunun dışlanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizim en temel sorunlarımızdan birisi gerginlikten beslenen bir siyaset anlayışını dışlamamızdır, eğer bunu dışlayabilirsek, gerginliği değil de hoşgörüyü egemen kılabilirsek, insanların düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir Türkiye'yi yaratabilirsek emin olun, kimse bizi yakalayamaz. Topraklarımız zengin, insanlarımız üretiyor, sanayicimiz üretmek, işçimiz çalışmak istiyor. Üniversitelerimiz bilim üretmek, gazeteciler özgürce yazmak istiyor. Ama bir engel var, onu aşmak zorundayız, o anahtar sizin elinizde, açtığınızda yeni bir dünyanın kapısını hep birlikte aralamış olacağız." dedi.
İKTİDAR OLUP, 4 YILDA TERÖRÜ ÇÖZEMEZSEM SİYASETİ BIRAKIRIM
Konuşmasında teröre de değinen Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde 4 yılda terörü bitiremezse siyaseti bırakacağını söyledi. Türkiye'de terörün 35 yıldır bitirilemediğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Ankara'dan Bursa'ya doğru gidiyordum, acı bir haber aldım. 8 kardeşimiz hayatını kaybetti, 8 şehidimiz. Bu topraklar acılarla yoğrulmasın istiyoruz. Anaların gözyaşından söz ediyoruz, çaba harcıyoruz, terörü bitirmek istiyoruz. Kim olursak olalım, eğer insansak teröre karşı ortak tavır, duruş sergilemek zorundayız. Terör kimden gelirse gelsin, neyi hedeflerle hedeflesin, hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Terörü lanetlemek, hepimizin ortak görevidir. 35 senedir terör sorunu çözülmüyorsa, neden diye oturup düşünmek lazım. Sorunu esnaf, sanayici, tüccar çözmeyecek, onu siyaset kurumu çözecek. İlk dört yılda terörü çözemezsem, siyasi bırakırım. Türkiye'de suçluluk oranının en düşük olduğu beldeler, CHP'li belediye başkanlarının yönettiği beldelerdir. Çünkü buralardan arzu ediyorsa, İçişleri Bakanı, Başbakan baksın, kim arzu ediyorsa baksın, araştırdık. Gerçekten de bizim belediyelerin yönettiği kentlerin tamamında suçluluk oranların en düşük beldelerdir. Çünkü çocuklarımıza kültür, eğitim, yurt alanı sağlıyoruz, gençlerimize sahip çıkıyoruz. Kadınların rahat dolaşmaları için imkanlar sağlıyoruz." şeklinde konuştu.
BİZİM SORUMLULUĞUMUZ HERKESTEN FAZLADIR
Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindekilerle arıtma tesisinin açılışını yaparak kent merkezine geçti. Partisinin yeni taşındığı il ve ilçe başkanlığını binasının açılışı için toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, fabrikalarında, evlerinde insanlar huzur içinde gezmeli, vefa içinde olmalı. Eğer biz bunu yapabilirsek, o zaman babalarımıza ve dedelerimize karşı sorumluluğu üstlenmiş ve görevini yerine getirmiş vatandaşlar konumuna geliriz. Bizim sorumluluğumuz herkesten fazladır. Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir, zordur. Zor bir görev üstlendik zor bir görevi yerine getiriceğiz. Sözüm biraz da kadınlara. Kadın kardeşlerim inanıyorum bizden daha fazla çalışıyorlar. Onların bir özelliği var. Onlar her kapıyı çalabilirler. Herkesle çok rahat iletişim kurabilirler. Onlar çalıştığı zaman göreceksiniz, Türkiye daha da güzelleşecek. Onlar çalıştığı zaman her evde bereket olacak, bu ülkede güzellik olacak."
Kılıçdaroğlu ve beraberindeki bölge milletvekilleri CHP Edirne il ve ilçe teşkilatının yeni binasının açılışını yaparak odaları gezdi. Binayı beğendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Edirne'den ayrıldı.