Önceki gün iki önemli toplantı vardı. Biri Keşan’da yapılan Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü organizesinde sabah 10.00’da kalorifer ateşçilerine, öğlen saat 14.00’te apartman yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı diğeri de Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu’nun Keşan ile ilgili bir maddenin görüşüldüğü toplantı. Aslına bakarsanız ilki her sene yapılan rutin bir toplantılardan bir tanesiydi. Tek özelliği ise Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 12 Nisan 2016 tarih 86 karar no’lu almış olduğu kararların Keşan için önem arz etmesiydi. Peki, o gün ne karar alınmıştı. 4 maddelik toplantının ilk maddesinde kullanılacak kömürün özellikleri hakkında idi. Kömürün özelliklerini biliyoruz en az 5800 kalori ve kükürt oranı da en fazla 1,6. Her şey buna göre programlandı belediye buna göre çalışmalarını başlattı kömür firmaları da bu oranlara göre bağlantılarını yaptı. Ve 26 Ekim 2016 tarihine geldik. Keşan Belediyesi ateşçi ve apartman yöneticilerine bu yeni dönem ile ilgili bilgilendirme toplantısında ateşçiler ve apartman yöneticileri kafalarına takılan merak ettiklerini sordular. Orada bir soru daha soruldu. Soruda şöyle denildi:“Sosyal Yardımlaşmanın kömür özellikleri de bizim kömür özelliklerinde mi olacak? Duyumlarımız var, eski kömür değerlerinde yakmaya devam edeceklermiş. Belediye bu konuda ne yapacak?” Soruya cevap olarak da: “Edirne İl Mahalli Çevre Kurulunun aldığı kararı bekliyoruz. denildi.

Kararı 26 Ekim 2016 akşamı öğrendik ve Keşan Belediyesi Başkanı Mehmet Özcan’ın karar ile ilgili açıklamasını tüm Keşan dün okudu. Özcan“Ben o karara nasıl ‘Evet’ derim” diyerek tepkisini verdi. Bu konuda kendisini sonuna kadar destekliyorum. Devlet bir karar vermiş ve sonra da demiş ki bir yıl erteleyelim. E o zaman biz niye bu kurallara uymak için uğraştık ki. Bu kadar hazırlık neden yaptık ki?

Şimdi şu noktada alınmış iki karar var biri 12 Nisan 2016 tarih 86 sayılı olan oybirliği ile alınmış diğeri de 26 Ekim 2016 tarih 88 sayılı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın red oyu ile oy çokluğuyla alınmış karar.

 Daha önce ‘aferin’li bir yazı yazmıştım, bu sefer ‘aferin’leri tek tek yazmayacağım köşe yazımdaki fotoğrafta hepsi var. Ret oyu veren Başkan Mehmet Özcan dışında bu karara kabul oyu verenlere ‘aferin’ diyorum.

Bu arada son olarak da bizim apartmana kimse kontrole gelmesin 1 sene erteledim kontrolü.