CHP Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kirezci’nin mesajı şöyle:

“En yüce değerlerden biri olan emeğe saygı ile tüm emekçilerin hakları ve özgürlüklerini birlik ve dayanışma içersinde aradıkları gündür 1 Mayıs. Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca işçi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs, birliğin, mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gündür.

 İşçiler ve emekçiler özellikle sanayi devriminden sonra sermaye ve işveren karşısında dayatılan ağır çalışma koşullarına karşı aralıksız ve sürekli yükselen örgütlü mücadelesini 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı olarak taçlandırmıştır. Bugün de Parti örgütlerimizle emekçinin, işçinin, sendikaların mevcut sorunları karşısındaki mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizin ve her zaman hak ve hukuk mücadelesinde yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Emeğe ve çalışan haklarına saygı gösterilmesi ve iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere çalışma koşullarının geliştirilmesinin, toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsuru olduğu düşüncelerimle tüm emekçilerin yaklaşık bir asırdır devam eden bu mücadelenin sembolü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarım.”