KİSKÜB (Keşan İlçesi Sert Kabuklular Üreticileri Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serin, Trakyaka (Trakya Kalkınma Ajansı)’ya hazırladıkları projenin kabul edildiğini ve proje ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Serin, SMMM (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir) Barış Hasan Serin’in bürosunda düzenlenecek olan basın toplantısının bugün saat 10.00’da olacağını kaydetti.

Proje ile ilgili bilgi veren Ahmet Serin şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere 2012 yılında kurulan birliğimiz Beyköydeki İlkokulu Edirne Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün oluru, köy muhtarlığının onayı ile okulu ceviz ve badem tesisi yapmak üzere kiraladık. Burayı Keşan Ticaret Odası, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Ziraat Odası ve elektrikçi Ertan Çetin'nin katkılarıyla tadilat yaptırıp 07 Şubat 2015 tarihinde açılışını yaptık. Açılışta söylediğimiz gibi burada bir tesis yapacağımızı Trakya Kalkınma Ajansına proje sunacağımızı bunun çok önemli olduğunu söyledik. Projeyi hazırlayıp Trakya Kalkınma Ajansına sunduk. Uygun görülmüş ve kabul gördü 23.07.2015 tarihinde Trakya Kalkınma Ajansımızın Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin Bey ile birliğimizin yönetim kurulu üyesi Mustafa Küçükgül ve benim tarafımdan imzalandı.”

Serin, proje hakkında ve projenin özünü teşkil eden ceviz, badem eğitimleri ile ilgili programlar hakkında ve konu hakkında sorulara cevap vermek üzere bugün saat 10.00’da Birlik’in Ofisinde (Hastane cad. Karaca Apt. K:1 D:5 SMMM Barış Hasan Serin Bürosu) basın toplantısına basın mensuplarını ve Trakyaka Genel Sekreter Mahmut Şahin, Edirne Yatırım Destek Uzmanımız Ayşe Bayazıt davet ettiğini söyledi.

KİSKÜB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serin son olarak 1 Eylül 2015 Salı günü Keşan Beyköy’de Tevfik Ketenci’nin ceviz bahçesinde saat 09.30’da ceviz üstadı Selami Bayrak ve aşı üstadı Balıkesir’li Celal Kocaman’ın eşliğinde Bereket TV’de kış budaması (mart ayında yapılacak budamalarda kesilecek dalların belirlenmesi) hususunda uygulamalı program çekimi ve Karlıköy ile Yeşilköy arasındaki Muhammet Keskin’in bahçesinde verimsiz cinslerin verimli hale dönüştürülen (chandler) bahçenin gezisi yapılacağını, arzu edenlerin kendi imkânları ile katılabileceğini bildirdi.