Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve geçen Mart ayından itibaren uygulanmaya başlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” projesiyle ilgili olarak geçen pazar günü Yenimescit Mahallesi Muhtarlığı binasında bir toplantı düzenlendi.

Saat 14.00 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Emrah Güresin, Proje Sorumlusu Baş Polis Memuru Olcay Bilmiş, Baş Polis Memuru Mustafa Turan, 10’a yakın polis memuru, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza ile vatandaşlar katıldı.

KANTAR: EĞİTİM, İŞ VE SAĞLIK SORUNLARIMIZ VAR

Toplantıda ilk olarak söz alan Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Keşan Emniyet Müdürlüğü’nün özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara yönelik olarak böyle bir proje hazırladığı için çok memnun olduklarını belirtti. Kantar, mahallede yaşayan insanların eğitim, iş ve sağlık sorunu bulunduğunu kaydederek, “Özellikle okul çağına gelmemiş çocuklarımızın kreş sorunu var. Çocuk ve gençlerimizin eğitim ve iş sorunları mevcut. Bu proje mahallemizin sorunlarına köklü bir çözüm bulunması için bir başlangıç olabilir.” diye konuştu.

KALFALAR: 3-5 YAŞ SINIRINDA BİN 200 ÇOCUĞUMUZ VAR

Kantar’ın ardından söz alan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar da konuşmasında özellikle 3-5 yaşlarında olan çocukların kreş sorunu bulunduğunu yineledi. Kalfalar, “Yaptığımız tespitlere göre bu iki mahallemizde 3-5 yaş sınırında yaklaşık bin 200 çocuk var. Daha önce mahallelerimizden kreşe giden bazı çocuklarımız oldu ve bunun olumlu birçok yanı oldu. Bu konuda sadece emniyet müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışma yetmez. Artık Keşanlı işadamlarımız da bu soruna sahip çıkmalı. Ayrıca bu proje kapsamında düzenlenecek olan iş garantili kurslar da çok faydalı olacak.” diye konuştu. Kalfalar, sözlerinin sonunda her iki mahallede yaşayan çocuk ve gençlerin spora olan yatkınlıklarına da değinerek onların bu beceri ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve özendirilmesi yönünde çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Ayvaz Yalaza da yaptığı konuşmada mahalledeki eğitim ve işsizlik sorununa değindi.

BİLMİŞ: İŞ GARANTİLİ KURS 12 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Proje Sorumlusu Baş Polis Memuru Olcay Bilmiş, projenin planlandığı şekilde yürütülmekte olduğunu ifade etti. Bilmiş, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan seracılık kursunun Keşan Halk Eğitim Merkezi’nde 12 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını belirterek, bu kurs için 60 çocuğun kayıtlarının yaptırıldığını, kursun İş-Kur ile birlikte düzenlendiğini ve çocuklar için istihdam garantili olduğunu söyledi. Bilmiş, şöyle konuştu: “İş-Kur ortaklığı ile seracılık alanında 6 aylık mesleki eğitim kursu, uzman kişiler gözetiminde verilecektir. Kursiyerlerimizi, araçlarla evlerinden alacağız,  tam gün sürecek olan kursta, çocuklarımızın yemek ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra evlerine yine bırakacağız. Ayrıca İş-Kur tarafından kursiyerlerimizin kursta giyecekleri iş elbiseleri de proje tarafından karşılanacaktır. Kursiyerlerimizin harçlık, iş kazası ücretleri ve kurs katılım ücretleri İş-Kur Edirne İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak, ailesinin veya kendisinin herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kursiyerlerimize ise SGK’dan belge getirdikleri takdirde, İş-Kur tarafından kurs süresince Genel Sağlık Sigortasından faydalanmaları sağlanacaktır.”

Toplantının sonunda hep birlikte meydanda bulunan kahvehaneler ziyaret edildi ve vatandaşlarla sohbet edildi.