Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” isimli projenin tanıtım toplantısı, dün yapıldı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan toplantıya; Keşan İlçe Emniyet Müdür yardımcıları Mahmut Güder ve Alptekin Özgen, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ayşegül Yüksel Meriç, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak ve polis memurları katıldı.


10 ORTAKLI PROJE

“Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı)” kapsamında 2014 yılında uygulanacak olan ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne onaylatılan 217 bin 180 TL’lik “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” adlı proje; Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İş-Kur Edirne İl Müdürlüğü, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Keşan İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Keşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Keşan Belediye Başkanlığı ortaklığı ile uygulanacak.

5-12 yaş grubu (istisnai grup), 12-16 yaş grubu, 17-25 yaş grubu ve ailelerin de katılımını içeren proje 3 ay hazırlık ve 9 ay uygulama olarak gerçekleştirilecek.

GÜDER: UMARIZ, PROJE AMACINA ULAŞIR

Projenin tanıtım toplantısında açış konuşmasını yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Güder, “Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor’  adı altında bir proje hazırlamış durumda. Projemizin Keşanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Projemize katkı veren tüm kurumlara da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Umarız projemiz amacı doğrultusunda, hedefleri doğrultusunda gerçekleşir.” diye konuştu.


BİLMİŞ: EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, PROJEMİZİ ONAYLADI

Daha sonra konuşan Proje Sorumlusu Baş Polis Memuru Olcay Bilmiş ise, projenin amacı, hedefleri ve yapılacak olan etkinliklerle ilgili slayt eşliğinde sunumda bulundu.

“Güvenli hayat ve güvenli gelecek için ÇOGEP”  ile ilgili 2012 yılında protokol imzalandığını söyleyen Bilmiş, protokolün 3 aşamada uygulandığını ve Keşan’ın da 3. aşamada yer aldığını belirterek, “Bu protokol kapsamında 1. aşamada 17 il, 2. aşamada 27 il ve 3. aşamada da 81 ilin tamamında bu tür projeler uygulandı. Bununla ilgili olarak biz de proje hazırladık. ‘Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor’ adlı projeyi Genel Müdürlüğümüze sunduk. Genel  Müdürlük de 30 Ocak’ta 217 bin 180 TL’lik projeyi onaylamıştır.” dedi.

 “AMACIMIZ GENÇLERİN SOSYALLEŞTİRİLMESİ”

Projenin amacının gençleri sosyalleştirmek olduğunu söyleyen Olcay Bilmiş; “Projemizin ana hedefi;  maddi durumu iyi olmayan, genel durumu bozuk bu tip genç ve çocukları kötü alışkanlıklardan biraz daha uzaklaştırmak. Gençlerimizi sosyalleştirmek. Bu kapsamda 10 Nisan Polis Haftası’nda özellikle uçurtma şenlikleri, sünnet şölenleri, bilgi yarışmaları gibi bir takım etkinlikler yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.
SERACILIK KURSU AÇILACAK”

Daha sonra projenin temel faaliyetlerine de değinen Bilmiş, en önemli faaliyetlerden bir tanesinin mesleki eğitimler olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İş-Kur ortaklığı ile seçimi yapılacak 15-18  yaş arası risk altındaki 30 erkek, 30 kız çocuğumuza Nisan ayında başlamak üzere seracılık alanında 6 aylık mesleki eğitim kursu, uzman kişiler gözetiminde verilecektir. Kursiyerlerimizi, araçlarla evlerinden alacağız,  tam gün sürecek olan kursta, çocuklarımızın yemek ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra evlerine yine bırakacağız. Ayrıca İş-Kur tarafından kursiyerlerimizin kursta giyecekleri iş elbiseleri de proje tarafından karşılanacaktır. Kursiyerlerimizin harçlık, iş kazası ücretleri ve kurs katılım ücretleri İş-Kur Edirne İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak, ailesinin veya kendisinin herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kursiyerlerimize ise SGK’dan belge getirdikleri takdirde, İş-Kur tarafından kurs süresince genel sağlık sigortasından faydalanmaları sağlanacaktır.”

“60 GENÇ KAYIT YAPTIRDI”

Olcay Bilmiş ayrıca dün (28 Şubat) itibariyle İş-Kur Edirne İl Müdürlüğü’nce 14.00-17.00 saatleri arasında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda projeye katılacak olanlara yönelik kayıtların yapılmaya başlandığını, bu tarihten itibaren de aynı yer ve saatlerde her cuma günü kayıtların süreceğini söyledi. Bilmiş; ilk günde 60 gencin kaydının yapıldığını belirtti.

Olcay Bilmiş ayrıca Mesleki Eğitimini tamamlayan kursiyerlere Keşan Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Keşan Ticaret Borsası ve Keşan TSO desteği ile iş sağlanacağını da dile getirdi.

“SINAVLARA YÖNELİK DOKÜMAN DESTEĞİ SAĞLANACAK”

Bilmiş, proje kapsamında Keşan’da bulunan ve SBS ile LYS’ye hazırlanan başarılı öğrencilerin tespit edilerek 50 LYS’ye, 50 de SBS’ye hazırlanan olmak üzere 100 öğrenciye kaynak dokümanlar verileceğini ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise 5 saat süreyle talep edilen derslerle ilgili kurs verileceğini söyledi.

KÜLTÜREL VE SOSYAL AMAÇLI GEZİ VE ORGANİZASYONLAR…

Bilmiş; proje kapsamında Roman vatandaşların yoğun olduğu yerlerden seçilecek olan 40 ortaokul öğrencisinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 2 gece 3 günlük bir Ankara gezisine götürüleceğini, ayrıca 40 lise öğrencisinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 2 gece 3 günlük bir programla Samsun’a götürüleceğini ifade ederek, bu kapsamda 4 emniyet personelinin de geziye gidecek olan çocuklara eşlik edeceğini ifade etti.

SPORTİF EĞİTİMLER

Yine proje kapsamında 30 erkek lise öğrencisine yaz döneminde judo, 30 kız lise öğrencisine ise basketbol kursu verilerek, gençlerin spora yönlendirileceği vurgulandı.

2000 ÖĞRENCİYE UÇURTMA ŞENLİĞİ

Olcay Bilmiş, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 9 Nisan 2014 tarihinde;  Keşan’daki ilköğretim okullarında bulunan 2 bin öğrenciye uçurtma şenliği düzenleneceğini, yine 7 Nisan 2014 tarihinde “Keşanlı Gençler Yarışıyor” isimli bilgi yarışması düzenlenmesinin planlandığını ifade etti.

Düzenlenecek olan bilgi yarışmasında, yarışmayı kazanan öğrencilere notebook, ikinci olanlara cep telefonu, üçüncü olanlara ise fotoğraf makinesi verileceğini söyleyen Bilmiş; ayrıca seçilecek olan 36 öğrenciye sinema etkinliği düzenleneceğini ve 9 okuldan toplam 27 öğrenciye ise kol saati veya eğitim dokümanları verileceğini vurguladı. 

SPORTİF TURNUVALAR

Olcay Bilmiş, yine proje kapsamında 28 Nisan 2014 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan semt sahasında Keşan Merkez ve köylerde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar tarafından futbol turnuvası düzenleneceğini söyledi.

Keşan Belediyesi tarafından turnuvaya katılacak olan takımlara futbol topu verileceğini söyleyen Bilmiş, birinci olan takıma futbol ayakkabısı, ikinci olan takıma milli takım forması, üçüncü takıma ise eşofman takımı hediye edileceğini söyledi.

TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

Olcay Bilmiş, ayrıca ilçe genelinde bulunan 50 çocuğa yönelik proje ortaklarınca toplu sünnet töreni düzenleneceğini ve bu çocukların belirlenmesi amacıyla ise mahalle muhtarları, mahallelerin önde gelenleri ile birlikte toplantılar yapılacağını, belirlenen çocukların ise 8-15 Nisan tarihleri arasında Keşan Devlet Hastanesi’nde sünnet ettirileceğini ve sünnet kıyafetleri ile hediyeler verileceğini sözlerine ekledi.