Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor-2015 Projesi” kapsamında verilmesi planlanan kısa süreli sportif eğitimler, dün atletizm dalında başladı.

Cumhuriyet Mahallesi Semt Sahası’nda, saat 15.00’te başlayan kursun başlangıç törenine, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Proje Koordinatörü Polis Memuru Olcay Bilmiş, Antrenör Ahmet Tek ve kursiyerler katıldı.

Etkinlikte konuyla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Polis Memuru Olcay Bilmiş, “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında onaylanan ‘Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor-2015’ isimli projemizin kısa süreli sportif eğitimler verilmesi faaliyeti kapsamında, proje ortaklarımızca belirlemiş olduğumuz 11-16 yaş arası, 10 kız ve 15 erkek olmak üzere toplam 25 kişiye 248 saatlik atletizm kursu planlanarak başlamıştır. Kurs yaklaşık 2,5 ay sürecek. Kursumuza devam ederken Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce ülke genelinde yapılacak yarışmaların takibini yaparak öğrencilerin bu yarışmalara katılımlarını sağlayacak, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir. Kurs esnasında kursiyerlerin giyecekleri atletizm forması ve spor ayakkabısı proje kapsamında alınarak kursiyerlere verilmiştir. Ayrıca kurs süresince öğrencilere, su, meyve suyu vb. içecekler ikram edilmeye başlanmıştır.” dedi.


ERARSLAN: İYİ BİR SPORCU OLMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, kurum olarak Keşan’daki rol modellerin öğrencilerle buluşmasını önemsediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ahmet Tek gibi Keşan için önemli bir değerin öğrencilerimizle bir araya gelmesi, onları iyi bir sporcu olma noktasında yetiştirmesi bizi mutlu etmiştir. Tüm müdürlüklerimiz projeye olan desteğiyle bu mutlu günü hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah ilçemizi atletizm dalında temsil edecek sporcuları yetiştirir. Biz buna inanıyoruz. Katkı ve emek sunan herkese teşekkür ediyorum.”

KALFALAR: “OLACAK” DEMEMİZ LAZIM

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar da, Ahmet Tek gibi rol modeller yaratmaktan dolayı guru duyduklarını belirterek, “Ahmet çalıştırıcı belgesini aldı. Hasan Tek ise 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek bir oğlumuz. Rol modellerini hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Kaymakamlık, belediye, milli eğitim diğer tüm kurumlar bizden desteğini esirgemedi. İş adamlarımıza da teşekkür ediyoruz. ‘Olmaz’ demek artık yok. ‘Olacak’ dememiz lazım. Bu cevherler var içimizde. Alan taramasına girip, bu insanları belirlememiz lazım. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Antrenör Ahmet Tek ise kendisine destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederek, “Yılmadan, yıkılmadan her zaman ayakta durmak için mücadele verdim. Değerli büyüklerim bana inandılar. Bende bu inançlarını boşa çıkarmadım. Şimdi sıra bizden sonraki nesilde. Onları geleceğe hazırlamak için çalışacağız.”

Konuşmaların ardından katılımcı ve kursiyerlere ikramda bulunuldu.