Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce onaylanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” adlı proje kapsamında düzenlenen Birinci Grup Seracılık Kursu, dün başladı.

Saat 10.00’da, Keşan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda başlayan kursun ilk dersine Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım da katıldı. Kurs hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Başpolis Olcay Bilmiş, projenin en önemli ayaklarından birinin meslek edindirme faaliyetleri olduğunu kaydetti.

SİGORTALARI YAPILACAK, ÖDENEKLERİ VERİLECEK    

Bilmiş, şöyle konuştu: “Bugün itibariyle ilk 25 kişiyle eğitime başlayacağız. Kursumuz günde 6 saat, mesai saatleri içerisinde 28 gün sürecek ve 8 Temmuz’da bitecek. 8 Temmuz’a kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Müdür Gökhan Kıyım’ın nezaretinde kursiyerlerimize seracılık eğitiminde dersler verecekler. Eğitimlerini aldıktan sonra ikinci grup 9 Temmuz’da başlayacak. 35 kişiyle 2 sınıf açacağız bu sefer. Bu kursumuz da eylül ayında bitecek. Sertifikalarınızı alacaksınız ancak kursa devamlılık şart. İş-Kur bu şekilde sizlerle protokol yapacak. Kursa geldiğiniz süre boyunca size ödenek verilecek. Kursa gittiğiniz sürece sigortanız yapılacak ve ücretinizi alacaksınız. Ayrıca ücretsiz servisle evlerinize gidip gelip, öğle yemeklerini yine burada yiyeceksiniz. Kurs bittikten sonra istihdam edileceksiniz. En önemlisi ise istihdam, kursa katılacak 60 öğrencimiz var ve bu 60 aile demek.”

İLK DERS KIYIM’DAN 

Daha sonra ise derslerin içeriği hakkında sunum yapmak üzere kürsüye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım geldi. Kıyım, derslerde işlenecek konular ve kursun önemiyle ilgili genel bilgiler verdikten sonra eğitime başlandı.