AYŞİN SEÇİL GEZER

Vural ve Yetim, birliğin yeni encümen üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

KÖYDES programının belirlendiğini belirten Vural, “Birlik encümeni olarak Kaymakamımız Nuri Özder’in başkanlığında programı hazırladık. Edirne’ye sunduk ve onaylandı. Program kapsamında Şabanmera köyüne kadar 2 kilometrelik yolumuz var. Esetçe Grubu boru hattını değiştireceğiz. Bazı köylerimizde bakım onarım ve sondaj çalışmaları yapacağız. Köylerimize parke taşı alacağız ve dağıtacağız. Birlik encümeni olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birlikte ziyaretler yaparak, köylerimizin eksikliklerini tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

KÖYDES PROGRAMINI KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ BEYANAT VERMİŞ

Açıklamasının devamında İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’i eleştiren Adnan Vural, “Mehmet Geçmiş, köylerde yapılacak işlerle ilgili açıklamada bulunmuş. KÖYDES programını kendisi yapmış gibi beyanat vermiş. Mehmet Geçmiş’in açıklamalarını birlik encümenine hakaret sayarım. Sen kendi işine baksana. Kendi yapacağı işleri söylesin. Herkes kendi ilçesinde çalışma yaparak programını hazırladı. KÖYDES programı Bakanlıktan gelen ödenekle hazırlanıyor. 16 milyon TL Edirne’ye geldi. Bu para da ilçelerin köy nüfusuna göre aktarıldı.” ifadelerini kullandı.

ORTAK KARARIMIZI ALACAĞIZ

Daha sonra söz alan Yetim ise, “Kasım ayında yatırım programlarını belirledik. KÖYDES programına ilave olarak daha çok iş yapma düşüncemiz vardı. Ancak Ulaşım Bakanlığı’ndan gelen yazı üzerine Valiliğimiz 2 kilometre sıcak asfalt yapımının programa alınmasını istedi. Paramızın neredeyse yarısı sıcak asfalta gidecek. İl Genel Meclisi Başkanı MehmetGeçmiş, KÖYDES ile ilgili bilgileri vatandaşın bilgilenmesi için paylaştı. Seçilmiş bir kişinin bilgi vermesi gerekir. Bunun için de meclis başkanı CHP’li diye yüklenmenin anlamı yok. Biz kendi içerisinde köylerde yapılacak çalışmalarla ilgili ortak kararımızı alacağız. Taş dağıtımını köylerimizin durumuna göre gerçekleştireceğiz.” dedi.