Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı dün Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kaymakamı ve Birlik Başkanı Bekir Dınkırcı’nın başkanlığında saat 10.00’da başlayan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Daha sonra Divan Heyeti Üyeleri Yerlisu Köyü Muhtarı Güner Arıcan ve Şükrüköy Muhtarı Recep Kılıç yerlerini aldı.

2015 BÜTÇESİ 6 MİLYON 596 BİN LİRA

Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür Vekili İsmail Hakkı Uraz tarafından, 2014 yılı faaliyet raporu, 2014 yılı bütçesi fasıllar arası aktarma’nın görüşülmesi, 2015 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi, tüzük değişikliğinin görüşülmesi ve oylamaya sunulması, birliğe üye köy muhtarlıklarının katılım payı, birlik personelinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve diğer hususlar sunu eşliğinde katılımcılara sunuldu. İlgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2015 yılı tahmini bütçesi 6 milyon 595 bin 608 lira olarak kabul edildi.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU SEÇİMİ

Daha sonra Plan Bütçe Komisyonuna, İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Mehmet Ali Yetim, Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali, Orhaniye Köyü Muhtarı Hasan Bayır ve Mercan Köyü Muhtarı Mesut Özkan oy birliği ile seçildi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

Keşan Kaymakamı ve Birlik Başkanı Sayın Bekir Dınkırcı dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmasında, “Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin bundan sonraki sürecinde de el birliğiyle, gönül birliğiyle beraber hareket edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bütüncül bir yaklaşımla hareket edeceğiz. Bildiğiniz üzere Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin gelir kaynakları KÖYDES, Özel İdare ve içme suyundan sağlanan kaynaklardır. Bunlarla ilgili tüm gelirler belli bir plan, program bütçe imkanları dahilinde hizmet vermeye çalışan bir kuruluştur. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz takdirde çözülemeyecek sorun yoktur” diye konuştu.

Kaymakam Dınkırcı konuşmasında ayrıca, %70’i Özel İdare katkılı Meyveciliği Geliştirme Projesi ve Başvuru süresi 24.12.2014 tarihinde bitecek olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ ile ilgili bilgi verdi ve bu konularda duyarlı olunmasını istedi.

ŞENAY BAYIR VE EMRULLAH MERİÇ SEÇİLDİ

Saat 11.00 sıralarında ise aynı yerde Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2015 yılı faaliyet döneminde Mütevelli Heyetinde görev yapacak köy ve mahalle muhtarları üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonunda, köy muhtarlarından Akhoca Köyü Muhtarı Emrullah Meriç, mahalle muhtarlarından Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi.

Seçimin ardından Kaymakam Bekir Dınkırcı, Başkanlığında kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarlarımızın katılımı ile koordinasyon toplantısı yapıldı.

DOĞALGAZ ABONE SAYIMIZ BİN 137

Kaymakam Dınkırcı, toplantıda yaptığı konuşmada hizmetin etkin ve verimli kullanılması, empati kurulması, klasik yönetim yerine yönetişimin benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Sözlerinin devamında  yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğine dikkat çeken Dınkırcı, doğal gaz abone sayısının bugün itibariye 1.137 olduğunu, başta insan ve çevre sağlığı olmak üzere kurulacak olan OSB (Organize Sanayi Bölgesi) için doğalgaz aboneliği konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti. Dınkırcı, daha sonra Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’da görülen meyvecilik ve hayvancılık alanındaki örnek işletmeleri sunum eşliğinde katılımcılara anlattı.

Kurum amirleri kendi alanları ile ilgili olarak muhtarlara bilgilendirmede bulundu. Toplantı katılımcılarından gelen görüş ve düşüncelerin paylaşılması ile sona erdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞU ÜYELİĞİNE FERHAT DÖNMEZ SEÇİLDİ

Saat 14.00’da Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2015 yılı faaliyet döneminde Mütevelli Heyetinde görev yapacak sivil toplum kuruluşu temsilcisi üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonunda, Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi