Keşan Küçük Sanayi Sitesi (KKSS) Yapı Kooperatifi’nin Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Genel kurula katılan üyeler, halen boş bulunan iki parsele 48 adet A8 tipi işyeri yapılması için, proje yapma, inşaat ruhsatı alma ve inşaatın yapım yöntemini belirleme konusunda yönetime yetki verdi.
Kooperatifin, Sanayi Sitesi içindeki hizmet binası önünde bulunan alanda gerçekleştirilen ve saat 12.00 sıralarında başlayan genel kurulda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Üyelerin verdiği bir önerge doğrultusunda divan başkanlığına Sedat Yılmaz, katip üyeliklere de Hüseyin Erkan ve Halil Gürel oybirliği ile seçildi.

FAALİYET RAPORLARI OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündemde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi. Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Salim Şevik’in genel kurula katılan ortaklara teşekkür etmesinin ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu raporu Kooperatif Müdürü Rasim Başdan tarafından okundu. Kooperatif Muhasebecisi Gökhan Yılmaz’ın bilanço ve gelir gider tablosunu okumasının ardından oylamaya geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim raporu ile bilanço ve gelir gider tablosu, divan başkanı Sedat Yılmaz tarafından tek tek oylamaya sunuldu ve raporlar ile bilanço, oybirliğiyle kabul edildi.

A8 TİPİ 48 DÜKKAN YAPILACAK

Daha sonra gündemin üzerinde en çok konuşulan maddesine geçildi. Çok sayıda üyenin söz alarak görüşlerini açıkladığı bu gündem maddesinde, kooperatife ait 2 arsaya A8 tipi işyerlerinin yapılıp yapılmaması konuşuldu. Bu konuda bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Topaloğulları, yapımını düşündükleri dükkanlar için 65 bin lirayı bulan bir maliyet çıktığını ve iki parsele 48 adet dükkan yapılacağını bildirdi. Bu sırada söz alan üyelerden Metin Dıngırdan ve Erhan Demirkıran, konuyla ilgili daha kapsamlı bilgi verilmesini ve yapılacak dükkanların ne şartlarda ve ne kadara satılacağı konusunda açıklama yapılmasını istediler. Dıngırdan ve Demirkıran ayrıca yapılması düşünülen düğün salonu için de bir an önce harekete geçilmesi yönünde talepte bulundular. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya sunulan gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre, 48 adet A8 tipi işyeri yapılması için, proje yapma, inşaat ruhsatı alma ve inşaatın yapım yöntemini belirleme konusunda yönetime yetki verildi.

AİDATLAR AYLIK 5 LİRA’DA KALDI

Gündemin 10. maddesinde kooperatifin 2014 yılında yapacağı diğer işlerin tespiti ve tahmini bütçe ele alındı ve oybirliği ile kabul edildi. 11. madde olarak ortakların aidatları ele alındı ve bu yıl için zam yapılmaması, daha önce olduğu gibi yine aylık 5 lira olarak kalması kararlaştırıldı. Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünden önce son olarak yönetim ve denetim kurullarının huzur hakları görüşüldü. Genel kurul bu maddede de oybirliği ile karar vererek herhangi bir değişiklik yapılmamasını ve daha önce olduğu gibi başkana aylık 700, yönetim ve denetim kurulu üyelerine de 100’er lira ödenmesini oy birliğiyle kabul etti.

Toplantı, dilek ve temenniler bölümünde herhangi bir üyenin söz almaması üzerine sona erdi.