HABER MERKEZİ

Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkan yönetimine neden aday olduklarını açıklayarak, sözlerine başlayan Koçak, şunları söyledi: “Odamızda heyecan kalmadı. Dayanışma sözcüğü kağıt üzerinde. Oda yasal ve zorunlu rutin işlerin dışında hiçbir şey yapmaz oldu. İddia yok, heyecan yok, dayanışma yok. ‘Her koyun kendi bacağından asılır’  misali her birimiz kendi kaderlerimiz ile baş başa bırakıldık. Bu duygularla şimdi değişim zamanı dedik ortaya çıktık. Sizler de hazırsanız tam zamanı haydi! Hep birlikte değiştirelim.”

ÜÇÜNCÜ DÖNEM ADAY OLMAYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ

Feyzullah Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Biz yeni bir ekibiz ve ilk kez görev talep ediyoruz. Ancak 20 yıldır görevde olup da ‘şunları, bunları yapacağız.’ diye vaatlerde bulunanlara ‘Bugüne kadar elinizi tutan veya boğazınızı sıkan mı vardı?’ diye sorarlar adama. 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu ilk yürürlüğe girdiğinde 54. Maddesinin ikinci cümlesi, ‘Başkanlık ve genel başkanlık görevini üst üste iki dönem yapanlar bir seçim dönemi geçmedikçe tekrar başkan seçilemezler.’ diyordu. Ancak başkanlığı meslek ve saltanat haline getirenler bu cümlenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuş ve bu cümle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. (İptal ikinci cümle: Anayasa Mahkemesi’nin 30/9/2005 tarihli ve E.:2005/78, K.:2005/59 sayılı Kararı ile.) Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok ama teamül olarak, iki dönem kuralını Keşan’da hayata geçireceğimize, üçüncü dönem aday olmayacağımıza söz veriyoruz.”

KAYIT DIŞI TİCARİ İŞLERİ ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Üyelere yönelik yapılacak hizmet hakkında da bilgilendirmede bulunan Koçak, Her üyemize açık bilgileri ve özellikle kan grupları yazılı fotoğraflı kimlik kartları düzenlenecek. Üyelerimizin kan grupları odamızda oluşturulacak bir programla her kan grubu gibi ayrı ayrı gruplanarak tasniflenecek, yani canlı kan bankası oluşturulacak. Herhangi bir üyemize veya yakınına kan gerektiğinde odamıza başvurduğu takdirde kendisine ihtiyacı olan kana sahip üyelerimizin iletişim bilgileri verilecek. Ayrıca bu tür durumlar toplu cep mesaj sistemiyle de tüm üyelerimize duyurulacak. Ben olmaktan, biz olmaya geçilecek. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere belediye başkanı, polis, jandarma, vergi dairesi, zabıta, ve sağlık kurumlarıyla oda üyelerimizin menfaatleri ve toplum sağlığının gerektirdiği şekilde diyaloglar kurulup geliştirilecek. Bunlardan her hangi bir kurum ile sorunu olan üyemiz kendi kaderine terk edilmeyecek. Yasa ve mevzuatlara göre sorunun çözülmesinde gerekli destek sunulacak. Oda üyelerimizi, kredi, eğitim, hizmet, yeni düzenlemeler ve benzeri konularda üyelerimizin menfaatlerini ilgilendiren konularda kendileri en hızlı ve anlaşılır şekilde bilgilendirilecek ve destek sunulacak. Tüm üyelerimizle ilişkilerimiz eşit uzaklık ve eşit yakınlık anlayışı üzerinden kurulacak. Senin adamın-benim adamım tavırlarına ödün verilmeyecek. Oda üyelerimizin ihtiyaç duyduğu elemanların ve yardımcı personellerin yetiştirilmesi veya kendilerini geliştirmeleri için ilgili ve yetkili tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ve sağlıklı ilişkiler kurup gerekli eğitim çalışmalarının yapılması sağlanacak. Buna ‘Yunanca’ kurslarda dahil. Tüm üyelerimizin yaşadığı sorunların çözümünün bulunması için gerekli AR-GE çalışmaları bilimsel verilere dayanılarak yaptırılacak.

Maç yayınları konusunda tüm üyelerimizin ortak menfaatine uygun bir düzenleme yapabilmek için yetkili kuruluşlarla gerekli görüşme ve çalışmalar yapılacak. Tüm üyelerimize ücretsiz Hukuk ve Mali Müşavirlik danışmanlık hizmetleri sunulacak. Üyelerimizin temel ihtiyaç maddelerinin daha ekonomik ve toplu çözümü için gerekli çalışmalar yapılacak. İhtiyaç duyulan her türlü dayanışma birimleri oluşturulacak. Oda çalışanlarımızdan görevlendirilecek bir kişinin ihtiyaç durumuna göre periyodik aralıklarla tüm üye esnaflarımızı düzenli bir şekilde ziyaret etmesi sağlanacak. Üye kayıtları ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için güncelleme çalışmaları belli aralıklarla ve düzenli olarak yapılacak. Merdiven altı diye tarif elden kayıt dışı ticari işleri önleyici çalışmalar yapılacak. Yönetim kurulu olarak üyelerimiz belli aralıklarla ziyaret edilecek.” dedi.

KAZANACAĞIMIZA VE BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Feyzullah Koçak açıklamasını şöyle tamamladı: “İddialıyız, azimliyiz, genç dinamik bir ekibiz. Değişimden yanayız. Birlikte yönetmeye talibiz. Biliyoruz sorunlarımız çok ancak el ele verip tam bir dayanışma içinde sorunlarımızın üstesinden geleceğimize, sizlerin destekleri ile kazanacağımıza ve başaracağımıza inanıyoruz. Haydi. Değişime, değiştirmeye, birlikte yönetmeye.”