1 Ekim 2012’de çalışmalarına başlayan TBMM, 14 Temmuz 2013’te tatile çıktı. Bu sürede birçok faydalı çalışmalar yapıldı. Birçok yasalar çıkartıldı. Bunun yanında 974 (dokuz yüz yetmiş dört) adet de fezleke düzenlenmiş. Bu demektir ki TBMM’deki milletvekilleri 9 ay içerisinde 974 adet suç sayılabilecek olay gerçekleştirmişler.

Çok güzel bir atasözümüz vardır,  “Taç giyen baş akıllanır” diye. Demek ki her taç giyen baş akıllanmıyormuş.

Konunun başlığı meclis ve küfür.

Yanyana geldiğinde iyi ve kötü gibi, güzel ve çirkin gibi biribirine yakışmayan iki kelime.

Meclis kelime anlamı olarak, bir konuyu konuşmak, görüşmek için yapılan toplantı, içtima anlamı taşıyor.

Küfür ise:

1-Sövme, söverken çirkin söz kullanma.

2-Dini olarak da Allah’ın varlığını, birliğini kabul etmeme anlamına geliyor. (Türk Dil Kurumu)

Niçin böyle bir başlık kullandım?

Çünkü meclis çalışmaları ve hele de her Salı günü yapılan partilerin grup toplantılarından aklımda en çok kalan şey siyasilerin biribiri için kullandıkları çirkin sözlerdir.

İnsanın aklına şu geliyor.

Acaba TBMM’de yeteri kadar kadın milletvekili olmaması mı buna etken, yoksa meclis yeterli olgunluğa mı erişememiş?

Merak ettiğim bir konu da milletvekillerinin seçildikleri illere döndüklerinde (örneğin şimdi tatilde) acaba seçmenler seçtikleri milletvekillerine bu konuyla ilgili bir soru soruyorlar mı? Bence seçmenler de küfürle ilgili soru yöneltmeliler. Yöneltmeliler ki milletvekili seçim bölgesine geldiğinde böyle bir soru karşısında mahçup duruma düşebileceğini anlamalı ve mecliste sarf edeceği sözlere dikkat etmeli.

Milletvekillerimize 1 Ekim 2013’e kadar sürecek olan izinlerinde iyi tatiller diliyorum. İyi dinlensinler, zira, önümüzde açılım, yeni anayasa çalışmaları, bütçe çalışmaları ve yerel seçimler var.

1 Ekim 2013’te başlayıp Temmuz 2014’e kadar olan süreç hakikaten tarihi ve çok zor bir süreç olacak. Daha henüz çok erken ama yeri gelmişken yeni seçilecek olan yerel yönetimlerde kadın sayısının artması dilek ve temennilerimle, iyi Ramazanlar dilerim.
A.Ş.