GİZEM GÖRÜR

Açıklamasında bu sistemin halk için kolaylık olacağını, resmi ve dini nikah sıralamasının kafa karışıklığına sebebiyet vermeyeceğini kaydetti. Köpçü, dini nikah denilen olayın aslında bir dua ve bilgilendirme olduğunu, asıl nikahın resmi nikah olduğunu belirterek şunları söyledi: “Nikah nikahtır fakat işin bir de dini boyutu vardır. Dini dua diyelim biz buna. Belediyelere veya muhtarlıklara verilen resmi nikah yetkisi müftülüğe de verilecek ve vatandaşın tek elden işi çözülmüş olmuş olacak. Dini nikah olarak tabir edilen olay aslında duadır. Ve kişilere verilen bazı bilgilerdir. Bilinçlendirmedir. Nikah dediğimiz olay aslında resmi nikahtır.”

EKSTRA BİR DURUM YOK

Köpçü, evrak sürecinin diğer kurumlarda nasıl işliyorsa, müftülükte de öyle işleyeceğini belirterek, “Evrak süreci diğer kurumlarda nasıl işliyorsa burada da öyle işleyecek. Ekstra bir durum yok. Bu konu zaten yıllardır gündemde. Birbirinle ömür geçirmek isteyen kimselerin şahitler huzurunda bunu onaylamasına nikah diyoruz. Dini anlamda da duası okunur. Olay bu kadardır. Müftü gerekirse cübbe giyer, gerekirse dini kıyafet giyer. Bu konu çok da önemli değildir. Ben tekrar tekrar söylüyorum. Dini nikah diye bir şey yoktur. Dini nikah denilen durum, duadır. Nikah dediğimiz olay bildiğimiz resmi nikahtır.” dedi.

TOPLUMUN AKLINDAKİ SORU İŞARETLERİ ORTADAN KALKMIŞ OLACAK

Cemil Köpçü açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu ülkede yıllardır bu durum ciddi bir karın ağrısı oluyor. ‘Önce resmi nikah mı kıyılmalı yoksa dini nikah mı kıyılmalı?’ şeklinde soru işaretleri var. Böyle olduğu zaman bu toplumun aklındaki soru işaretleri ortadan kalkmış olacak. Nikahı kıyan kişinin de şahitlerin de aklının yerinde olması lazım.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ