Kısa bir süre önce görevine başlayan KOSGEB Edirne İl Müdürü Bedri Döngel, dün Keşan’daki esnaf odalarını ziyaret etti.

Beraberinde Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve Birlik Sekreteri Özay Güngören ile birlikte saat 14.00 sıralarında Keşan’a gelen Döngel, Esnaf Odaları binasına gelerek burada oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

İNAĞ: KOSGEB İLE EDİRNE ŞAHA KALKACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Emin İnağ, Bedri Döngel’in daha önce Tekirdağ’da çok başarılı bir şekilde görev yaptığını ve yakın zamanda Edirne’ye atandığını söyledi. Döngel’in Edirne ile çok yakından ilgilendiğini de kaydeden İnağ, esnafın KOSGEB ile şaha kalkacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Biz, KOSGEB’in daima yanındayız. Esnafı bilgilendirme konusunda da KOSGEB’den tam destek alacağıma inanıyorum. Her türlü projede bizden desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum. İleride esnafla daha geniş katılımlı toplantılar yapılacak.”

DÖNGEL: KOSGEB GEREKTİĞİNDE ESNAFA BİR ÇEŞİT BASTON OLAN BİR KURULUŞ

Bedri Döngel ise yaptığı konuşmada esnaf odası başkanları ile tanışmak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere Keşan’a geldiğini dile getirerek “İnsanlar, KOSGEB’i Bağ-Kur üzerinden kredi veren bir kurum gibi algılıyorlar. Bu doğru değil. KOSGEB’in kuruluş amacı da bu değil. KOSGEB, işletmelere, esnafa, ticaret erbaplarına kurulma, ilerleme ve büyüme aşamasında küçük destekler veren ve sendelediğinde düşmesin diye bir çeşit baston görevi gören bir kuruluş. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ni düşündüğümüzde hibe destek kullanımı açısından en düşük seviyede olan bölge bizimkisi. Keşan biraz daha farklı, ortalamanın üzerinde ama Edirne bölgesi bu konuda çok zayıf. Neden zayıf, ben de bilmiyorum. Bu soruları cevaplamamız lazım. Sizlerden alacağım bilgi ve görüşlerle bu eksikliği gidermeye çalışacağız” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.