HABER MERKEZİ

Köy ziyaretlerinde bulunan ve düzenli olarak köy muhtarları ile toplantılar düzenleyen Vali Günay Özdemir, köylülerin sorunları ile yakından ilgileniyor. Edirne Valisi Günay Özdemir’in köylere yönelik başlattığı köy kalkındırma projeleri kapsamında köylerin cami çevre düzenlemeleri, mezarlık çevre düzenlemeleri, köy halkına açık ortak kullanım alanları çevre düzenlemesi ve halk sağlığını doğrudan etkileyen çöp toplama ve köy suları konularında iyileştirmelerde bulunuldu.

Edirne İli Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, konuyla ilgili olarak, “Valimiz ve Vakıf Başkanımız Sayın Günay Özdemir’in talimatları ve yönlendirmeleri ile köylerimizle alakalı Haziran ayında başlayan çalışmalarımızla, Eylül ayı sonu itibari ile 47 köye çevre düzenleme konularında kullanılmak üzere 576 bin 500 TL kaynak aktarımları sağlanmıştır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak amacı ile su depolarına klorlama makineleri alınmış ve kullanılmaya başlanılmıştır. Köy halkının sağlığını yakından etkileyen çöp toplama faaliyeti alanında köylerde kullanılmak üzere 580 adet çöp toplama konteyneri alımı yapılmış ve köy ihtiyaçlarına göre dağıtımı yapılmaktadır. Yine bu alanda çöp toplama kamyonu ihtiyacına binaen 2 adet 15 metreküp kapasiteli çöp toplama kamyonu alımı yapılmış ve kamyonların teslimine müteakip köylerimizin kullanımına sunulacaktır. Yine köklerimizin doğal yapılarını bozmayacak ve yer altı sularının kalitesini arttıracak doğal arıtma tesislerinin kurulması ile ilgili Edirne İl Özel İdaresi İle ortaklaşa geliştirilen projeye Vakfımız olarak yüzde doksan oranında katılımda bulunarak 252 bin TL kaynak sağlanmıştır. 4 adet köyümüzü ki bunlar Merkez Demirhanlı köyü, Enez Abdurrahim köyü, Enez Vakıf Köyü ve  Keşan Gökçetepe Köyü olmak üzere bin 483 kişinin yaşadığı bu köylerde doğal arıtma tesisi kurulmasına katkı sağlanmıştır.” dedi.

Yapılan bu çalışmaların köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandığı ve Edirne Valisi Günay Özdemir’e gerek muhtarlar tarafından gerek ise köy gezilerinde yöre halkı tarafından teşekkürlerini sundu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ