HABER MERKEZİ

Geçen kış sezonunda Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’ne göre numune alınıp sonuçları 2 kez kriterleri karşılamayan firmaların kömürlerinin Keşan’da 1 yıl süreyle yakılmasının yasak olduğu belirtilen açıklamada, “Söz konusu firmalara gerekli tebligatlar yapıldı. Bu firmaların depolarında veya sevkiyat yaptıkları apartmanlarda kalan kömürleri kaldırması için süre verilmişti. Söz konusu firmalar verilen süre içinde kömürlerini kaldırmaya başladı. Biz de bu durumu İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bildiriyoruz. Bu kömürlerin Keşan merkezine girmesi, satılması ve yakılması kesinlikle yasak.” denildi.

Açıklamada 1 Haziran 2017 tarihinde alınan Mahalli Çevre Kurulu kararlarında, belirtilen kriterlere uygun kömürlerin 2017/2018 kış mevsiminde yakılabilmesi için kömür firmalarının Edirne Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınacak Uygunluk İzin Belgesi ve Satış İzin Belgesi’ne sahip olmaları, kömürlerin Keşan’a sevkiyatı sırasında ilçe girişindeki Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bulunan kömür kontrol noktasına uğrayarak, buradaki görevlilere 2 adet Satış İzin Belgesi’ni onaylattıktan sonra Keşan’a girişine dikkat edilmesi gerektiği, Satış İzin Belgesi’nin bir nüshasını Belediye görevlisine, ikinci nüshayı apartman/site yöneticilerine teslim etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Satış İzin Belgesine sahip olup ancak kömür kontrol noktasına uğrayıp “kontrol edilmiştir” kaşesiyle birlikte “Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü” kaşesini satış izin belgelerine işletmeyen firmaların kömürleri kaçak kömür statüsünde değerlendirilerek, hem kömür firmasına hem de apartman ve site yönetimlerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlemler uygulanacağı ve kömürlerin kaldırılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca kömür çuvallarının üzerinde 2017/2018 kış mevsiminde kullanılacak kömür özelliklerinin işlenmemiş olduğu, yapılan kontrollerde bazı firmaların 4800 kalorilik çuvallarla kömür sevkiyatlarını yaptığı, bunun kesinlikle yasak olduğu, sevkiyatların tespiti halinde kömür firmalarına ve apartman/site yönetimlerine, Çevre Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince ağır yaptırımlar uygulanacağı da yinelendi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ