S.S. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan mali genel kurul toplantısı, dün, kooperatifin idari binasında gerçekleşti.

Saat 11.45 sıralarında başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri Aydın Zerdali ve Şaban Cilan gözetiminde yapılan Genel Kurul’a, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da izleyici olarak katılım gösterdi. Yapılan yoklama ile başlayan toplantının açış konuşmasını S.S Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Salim Şevik yaptı.

Şevik,  şunları söyledi: “Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızın başlaması için yeterli çoğunluk sağlanmıştır. Genel Kurul’umuzun tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.”

Şevik’in konuşmasından sonra verilen 12 imzalı önerge ile Genel Kurul’un divan başkanlığına Sedat Yılmaz, kâtip üyeliklere Nail Ertekin ve Hüseyin Erkan seçildi.

Divan heyetinin yerini almasından sonra saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra 31 Aralık 2015 tarihine kadar olan yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları Rasim Baştan tarafından okundu.

Sonrasında Gökhan Yılmaz tarafından, 31 Aralık 2015 tarihli bilanço ve gelir tablosunu okudu.

Yönetim kurulu, denetim kurulu raporları ve bilanço ve gider gelir tabloları ayrı ayrı karara bağlandı ve ibraz edildi.

HAYIRLI KAZANÇLAR DİLİYORUM

Raporların ibrazından sonra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, divan başkanı Sedat Yılmaz’ın daveti üzerine kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Özcan, “13 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum ve kooperatifinizin geçmişini de biliyorum. Salim Şevik’i kooperatif başkanı olarak takdir ediyorum. Kooperatife yeni yerler kazandırıldı. İnşallah iyi şekilde kullanılır. Kooperatifin gelir getirici işlerinin birkaç kalemden fazla olduğunu tahmin ediyorum. Genel kurulunuz hayırlı olsun, hepinize başarılar diliyorum. Kura sonucu yeni dükkânlarına geçecek esnaf arkadaşlarıma da yeni yerlerinde hayırlı kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

KURAYI ÖZCAN BAŞLATTI

Özcan’ın yaptığı konuşma sonrasında, 2016 yılında yapılacak olan diğer işlerin tespiti, tahmini bütçenin oluşturulması raporları Rasim Baştan tarafından üyelere okundu.

Yeni bloklardan iş yeri sahibi olmak isteyenlere teklif edilen şerefiyeler görüşülerek kabul edildi.

Kooperatif adına cins değişikliği, kat irtifakı, kat mülkiyeti ve üyeler adına ferdileşme yapmaya yönetim kuruluna yetki verilmesi oylandı ve kabul edildi.

Başkana aylık 700 TL, diğer yönetim ve denetim kurulu üyelerine aylık 100’er TL huzur hakkı ödenmesi önceki yılda olduğu şekilde kabul edildi. Sonrasında yeni yapılan iş yerlerinde 697 adada bulunan 1,2,3,4 no’lu iş yerlerinin kuraya katılmaması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde sanayi içerisinde bulunan yeşil alanlara araç park edilmesi ve uzun süre buralarda bırakılması, içerideki çöplerin düzenli olarak toplanmaması, sanayi içerisinde yolların bozukluğu ve 691 adanın çıkışında bulunan dükkânların iş yeri olarak kullanıma uygun olmaması ve bu yüzden esnafların mağdur olduğu yönünde gelen şikâyetler değerlendirildi.

Mali Genel Kurul sonunda yeni yapılan 48 işyerinin 44’ünün, 44 kişiye kura ile dağıtımı noter eşliğinde yapıldı. Kurada ilk iş yerinin sahibini belirleyecek kurayı Mehmet Özcan çekti.