Merkezi İstanbul Sultangazi ilçesinde bulunan Küçükdoğanca Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Bahar Şenliği”nin bu yılki programı sadece 1 dakika sürdü.

Dün saat 12.15’te Küçükdoğanca Köyü meydanında gerçekleştirilecek program kapsamında, İstanbul’dan 4 otobüsle gelen 120 kişilik grubun da katılımı ile 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.




GÜL: BU BİR KAZA DEĞİL, CİNAYET!

Dernek Başkanı Selahattin Gül, “Bahar Şenliği”nin iptali ile ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirmeye çalıştıkları şenliğin bu yıl 4’üncüsünü kutlamayı planladıklarını ancak Soma’da yaşanan elim maden faciası nedeniyle iptal ettiklerini belirtti.

Açıklamasına, “Bana göre bu bir kaza değil; cinayet!” diye devam eden Gül, “Oradaki 301 insan ölüme terk edilip, televizyonlara çıkıp hem şirket sahibi hem hükümet yetkilileri, olayı ört pas etmek için elinden geleni yaptı. Bizim köyümüz de uzun yıllardır maden köyüdür. Ben de gençliğimde, lise çağlarımda iken maden ocağında çalıştım, babam 20 sene madende çalıştı ve göçük altında kaldı, çok şükür ameliyatla düzeldi ve sağlığı sıhhati yerinde.” şeklinde konuştu.

Selahattin Gül, açıklamasına şöyle sürdürdü:

“Dernek Yönetim Kurulumuzla yaptığımız toplantıda, bu yıl şenliğimizi yapmama kararı aldık. Köyümüzde maden ocaklarının da olması ve geçmişte yaşanan maden kazaları nedeniyle iptalin uygun olacağını düşündük. Bu gelenekselliği bozmamak için de konsepti değiştirip, ‘şen’ kısmını attık ve Soma’daki vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak hem de köyümüzde hayatını kaybetmiş büyüklerimiz adına Mevlid-i Şerif okutmaya kara verdik. Köy Muhtarımızla da organizasyonu yaptık ve mevlidimizi şenlik alanında okutacağız.”

Selahattin Gül ayrıca, önümüzdeki günlerde Küçükdoğanca Köyü Muhtarı Ercan Yirik, Dernek Yöneticileri ve azalarla birlikte Soma’ya ziyaret planladıklarını da belirtti.




YİRİK: İNŞALLAH SENEYE DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Küçükdoğanca Köyü Muhtarı Ercan Yirik de, bu yıl Soma’da yaşanan elim kazadan dolayı şenliğin ipta edildiğini belirterek, “İnşallah seneye daha iyisini yapacağız. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Hoşgeldiniz.” dedi.


ŞENLİK ALANINDA MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Program kapsamında saat 14.30’da ise şenlik yapılan alanda Mevlid-i Şerif okundu. Karaağaç Camii müezzin hafızı Recep Altuntaş, Saray Avluları Camii imam hatibi Muhammet Güler, Aşağı Zaferiye Camii imam hatibi Osman Güngörmez ve Karacaali Köyü Camii imam hatibi Yusuf Önal tarafından okunan Mevlid-i Şerif’in ardından, ikramda da bulunuldu.