HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Bugün Saat 12.30'da başlayan açılış törenine, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Garnizon Komutan Vekili P. Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin sunuculuğunu yapan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Kurtuluş Caddesi esnafı Kadir Mutaf, katılımcılara "Hoş geldiniz" diyerek, “Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde 6.’sını gerçekleştirdiğimiz alışveriş günleri etkinliğimizin kurtuluşumuzu daha coşkulu kutlamak ve Keşan ticaretine hareketlilik katmak için bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Başta Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza, Ticaret ve Sanayi Odası’na ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

- Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, şunları söyledi: “Bugün kurtuluş günümüz, anlamlı bir gün. Keşan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Şehit ve gazilerimizi en içten duygularımızla anıyoruz. Bu etkinliğimizi artarak devam eden bir potansiyelle gerçekleştiriyoruz. Esnafımıza ve halkımıza fayda sağlayan bir organizasyon içerisindeyiz. Biliyorsunuz ki ticaret kabuk değiştiriyor. Dünya ve Türkiye yenileniyor. Şehrimizin 360 derece hizmet verdiği bu bölgede kurum, kuruluş ve halk olarak potansiyelimizi açığa çıkarmamız gerekiyor. Organizasyonlarda artık ‘40 yıllık esnafım’ modeli yok. ‘Ben 40 yıllık esnafım, nasıl olsa müşteri bana gelir’ düşüncesini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler her anlamda bölgemize ve insanımıza katkı sağlıyor. Bu etkinlikleri artarak Keşan’a yayarak devam ettirmemiz gerekiyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın bu tür etkinliklere yardım ettiğini biliyor ve şahit oluyorum. Buradaki esnafımıza destek vermenin görevlerimiz arasında olduğunun da altını çizmek istiyorum. Önümüzdeki 6 aylık süreçte, Keşan ekonomisinin kabuğuna çekileceğini düşündüğümüzde, bu tür iç organizasyonlara gereken önemin verilip artış sağlanacağının da haberini ve beraberliğini vermek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bereketli işler diliyorum.”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konuşmasının başında Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlayarak, “Huzur içerisinde işlerimizi yapıyorsak, birileri bizi itip kakamıyorsa bunun kıymetini iyi bilmek gerekir. Bu etkinliğimiz esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bu tür etkinlikleri el birliğiyle daha da olgunlaştırarak devam ettireceğiz. Kurum ve kuruluşlar olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanındayız.” diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle Keşan'ımızın 95. kurtuluş bayramı kutlu olsun. Bu etkinliğimizde bereketli alışverişler oluyor ki etkinliğimiz hız kesmeden sürüyor. İnşallah uzun yıllar daha devam eder çünkü yerli esnafımız desteklenmeli. Gelişen Türkiye’de önceliğimiz küçük esnaf olmalıdır. Esnafımız büyüdükçe, iş yaptıkça üretimimiz artacaktır. Üretim arttıkça da istihdam sağlanacak, işsizlik azalacaktır. Esnafımıza hayırlı işler, vatandaşlarımıza da iyi alışverişler diliyorum.”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise“Zamanında verdiğimiz kurtuluş mücadelesini şimdi de ticarette vermeliyiz. Üreterek, çalışarak, daha fazla paylaşarak, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Geride ciddi anlamda büyüyen bir Türkiye var, ciddi anlamda işsizlik, yoksulluk yaşayan bir durumdayız. Dünya’da da bütün gözler üzerimizde. Sevr’den Lozan’a gelen bir süreç var. Bu süreci ancak çok çalışarak, üreterek ve birbirimizle kaynaşarak, birbirimizden alışveriş yaparak, esnafımızı, çiftçimizi, emeklimizi, dar gelirlimizi yücelterek başarabiliriz diyorum.” dedi.

Etkinliğin açılışında son olarak Keşan Kaymakamı Nuri Özder, şunları kaydetti: “6.’sını gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu etkinliklerimizin ilçe geneline yayılacak olması güzel bir gelişme. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Keşan’ımızın kurtuluşunun 95. yıldönümünü de kutluyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla etkinliğin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri caddede bulunan dükkânları ziyaret ederek "Hayırlı işler" dileklerinde bulundu. Bazı işyeri sahipleri protokol üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.