Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Kuşkonmaz, dün yaptığı açıklamada, köylere yapılacak olan yatırımlarda, ödeneğin yüzde 50’sinin muhtarlıklar tarafından karşılanması durumunda, yatırımın öncelikli olarak programa alınacağını söyledi.

Kuşkonmaz, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in ilçe kaymakamları ile yaptığı toplantıda bu konuyu gündeme getirdiğini ve Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın da konuyla ilgili kendilerine bilgi verdiğini ifade etti.

Arif Kuşkonmaz, “Sayın valimiz düzenlediği toplantıda, köylerde yapılacak olan parke taşı, mezarlık, bakım onarım gibi işlerin yüzde 50’sini köy muhtarlıklarının karşılaması koşuluyla öncelik sırasının bu yatırımlara verileceğini söyledi. Sayın kaymakamımız da derneğinimizi aradı ve bu konuda bizleri bilgilendirdi. Yani yapılacak olan yatırımların programa alınması için yüzde 50’sinin köy muhtarlığı tarafından karşılanması durumunda, yatırımların hemen programa alınabileceğini söyledi. Bizler de tüm köy muhtarlarımıza bu konuyu iletiyoruz ve bilgilendirmemizi yapıyoruz.” şeklinde konuştu.