Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Keşan İlçe Müftülüğü’nce kadınlara yönelik düzenlenen program dün kalabalık bir katılım ile gerçekleştirildi.

İNSANIN İNSANA KÖLE OLMASI KABUL EDİLEMEZ

Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saat 14.30 sıralarında Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.  Etkinliğin açış konuşmasını yapan Müftü Koyuncu, Hz. Muhammed’i anmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, konuşmasında İslam’da kadının anlamı ve yerini ele aldı. Uygarlığın, kadını daima ‘kullanım objesi’ olarak gördüğünü ileri süren Koyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kadının layık olduğu değeri, sadece Hz. Muhammed’in öğretisinde bulabilirsiniz. İslam, hanımefendileri baş tacı yapmıştır, cenneti onların ayaklarının altına sermiştir. Uygarlık, analığı kölelik olarak ilan ederek, kadına ondan kurtulmayı vaat etmiştir. Yani analıktan kurtulmak, obje olmak, reklamlarda çıkmak şu bu gibi şeyi maalesef kadına layık görmüştür. Esasen, batının insanlığa vaat edeceği bir şey kalmamıştır. Avrupalılar, kiliselerini satmış, bizler o kiliseleri alıp cami yapmışızdır. Batı hakikatten bir kazadır. Batının hırçınlığının sebebi de budur. İslam’ı emperyalizmin önünde en büyük engel görmektedirler. İslam’a baktığınızda, insanın insanı köle olması kabul edilemez. İslamiyet’te kadına şiddet yoktur. Kim söylerse söylesin, vallahi yalan, billahi yalandır. Erkek egemen ulemanın kadını aşağılayan söylemlerin, ne İslam’da ne de Hz. Peygamber’in hadisi şeriflerinde yeri yoktur.

AMARİKA’DA KADINA ŞİDDET DAHA FAZLA

Her Müslüman’ın Hz. Muhammed’in hayatını okuyup öğrenmesi ve O’nu yakından tanıması gerektiğini de kaydeden Ertuğrul Koyuncu, “O zaman saadet asrını göreceksiniz. Veda Hutbesi’ni hatırlayalım. ‘Sizin kadınlar, onların da sizin üstünüzde hakları vardır’ buyurur. Kadın, Allah’ın emanetidir. Emanete ihanet edilmez. Kadınlar değerli sırçalardır, onlar kırılmaz. Bun noktada önemli olan, kadınların kendi değerlerinin farkında olmalarıdır. Açık açık konuşayım, ben çok kadın tanıyorum. Erkek evladını yüceltiyor, kendi cinsinden olan kız çocuğuna aynı gözle bakmıyor. Sonra bu şiddet yapan erkekleri yetiştiren kadınlar, sizlersiniz. Eğer onları İslam ahlakı ile yetiştirseniz, onların kalbine Allah korkusu koysanız, bu tip yanlışlıklar yapılmaz. İstatistiklere göre Amerika’daki kadına şiddeti Türkiye ile kıyaslamamışlar da İran ile kıyaslamışlar, Amerika’da kadına şiddet daha fazlaymış. Ama onlarda sorumlu bir medya var ki, hemen her şeyi lanse etmiyor. Bizdeki medya hemen en ufak şeyi mal bulmuş mağribi gibi ortaya döküyor.” dedi.

Program, Ankara Yeni Mahalle Müftülüğü Vaizi Habibe Yavaş’ın ‘Kur’an Tilaveti’, Ankara Müftülüğü Uzman Vaizi Betül Altun Erincik’in sunumunda ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferans ve Keşan Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiir ve ilahi dinletisi ile sürdü.