Keşan İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen tören ile 53. Kütüphane Haftası kutlanmaya başlandı. Kutlama çerçevesinde dün saat 10.30’da düzenlenen tören ile kütüphane hizmetlerinden en çok yararlanan kişilere ödülleri, Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından takdim edildi. Ödül törenine Keşan Kaymakamı Nuri Özder’in yanısıra Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, İlçe Halk Kütüphane Müdürü Bülent Dizdaroğlu ve çok sayıda öğrenci ile davetli katıldı.

TEKNOLOJİ, BİLİMİN UYGULAMAYA GEÇİRİLMİŞ HALİDİR

Ödül töreninde konuşma yapan Dizdaroğlu, şunları kaydetti: “Bu yıl 27 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanmakta olan 53. Kütüphaneler Haftası’nın teması ‘Yeni Enformasyon Teknolojileri Ve Kütüphaneler’ olarak belirlenmiştir. Halk kütüphaneleri, bilginin düzenlenmesi, saklanması, aktarılması ve kültürel hayata katkı sunmasının yanında, ekonomik ve toplumsal yarara dönüştürülmesinde ayrıca bireysel yaratıcılığın en üst düzeyde geliştirilmesinde potansiyeli olan ve olması gereken toplumsal kurumlardır. Teknoloji, bilimin uygulamaya geçirilmiş halidir. Kütüphaneler ise insanlık tarihinin her döneminde bilginin toplandığı, korunduğu, organize edilerek kullanıma sunulduğu merkezler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim teknolojinin varlık nedeni, teknoloji bilimin gelişmesinde önemli bir etken olarak bir döngü oluşturmaktadır. Kütüphaneler, artan bilgiyi kontrol altına alabilmek, okuyucularına daha etkin hizmet sunabilmek, daha doğru ve hızlı bir şekilde etkinlikleri yürütebilmek için gelişen teknolojiden yararlanma yoluna gitmektedir. Kütüphanemiz tarafından 2016 yılında verilen ödünç kitap sayısı 44 bin 270, Mevcut kitap sayımız 46 bin 392, kütüphaneye Kayılı üye sayısı 4 bin 114 üye sayısı vardır. Bu vesile ile 53. Kütüphane Haftasının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Dizdaroğlu’nun konuşmasının ardından kütüphane hizmetleri ödünç verme bölümünden en çok yararlanan Ayten Önver, Hüseyin Cirit, Meral Çapur, Bedran Şaş, Okul öncesi bölümünden en çok yararlanan Iraz Çetin, Çocuk bölümünden en çok yararlanan Çınar Telek, İnternet bölümünden en çok yararlanan Mert Çevik’e ödüllerini Nuri Özder takdim etti.

Tören, kutlama çerçevesinde İlçe Halk Kütüphanesinde, yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin katılımcılara tanıtımı ile sona erdi.

Kütüphane Haftası kutlama programı 29 Mart 2017 Çarşamba günü (Yarın) 12.00-12.30 arası Atatürk parkı yanında “İnsan her yerde okur!” Kitap Okuma Etkinliğinin gerçekleştirilmesi ve

30 Mart 2017 Perşembe günü 10.30-12.00 saatleri arasında Keşan İlçe Halk Kütüphanesinde, Yazar Enver Şengül’le söyleşi ve imza etkinliğinin yapılması ile sona erecek.