Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, hijyen eğitim kurslarına katılıp başarılı olan üyelerinin belgelerini dün dağıtmaya başladı. Kursa katılan 615 esnaftan 537’si başarılı olarak belge almaya hak kazandı.

Belge dağıtımı için dün saat 16.00’da Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Toplantı Salonu’nda bir program düzenlendi. Programa, Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Şeker,  Müdür Yardımcısı Recep Çınar, oda yönetim kurulu üyeleri ile bazı kursiyerler katıldı.

ÇAKMAK: “PİLOT BÖLGEYİZ, DENETİM İÇİN HER AN KAPIMIZI ÇALABİLİRLER”

Programda ilk olarak konuşan Çakmak, hijyen eğitiminin önemine değinerek kurs için 615 kayıt yapıldığını ve bunlardan 537 kursiyerin başarılı olarak belge almaya hak kazandığını söyledi. Kursu başarı ile bitirenlerin bu belgelerini alarak işyerlerinde bulundurmaları gerektiğine de değinen Çakmak,Yayınlanan yönetmelik gereği, 5 Temmuz 2014 günü itibariyle Edirne bu uygulama için ‘Pilot Bölge’ olarak seçildi. Bu yöndeki denetimler bizim bölgemizdeki işyerlerinde her an başlayabilir. Bu konuda esnaf arkadaşlarımızın duyarlı olmaları gerekir” diye konuştu.

ŞEKER: KURSU BAŞARI İLE BİTİRDİK

Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Şeker de konuşmasında, verilen eğitimin önemine değindi ve çalışmaların planlandığı şekilde başarı ile sonuçlandırıldığını söyledi. Şeker, gerekli şartların yerine gelmesi halinde önümüzdeki günlerde de kursların açılacağını bildirdi.

Daha sonra belge dağıtım törenine geçildi ve ilk belgeyi Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Şeker, Odası Başkanı Hüseyin Çakmak’a ‘hayırlı olsun’ temennileri ile verdi. Ardından salonda bulunanların belgeleri dağıtıldı.