Keşan merkez mahalle muhtarları, geçtiğimiz Cumartesi günü hava kirliliğine dikkat çekmek ve doğalgaz bağlantı bedelinin yatırılmasını teşvik etmek amacıyla doğalgaz gazetesi ve maske dağıttı.

Saat 11.30 sıralarında Tekel Meydanı’na gelen muhtarlar, Keşan’ın doğalgaz fırsatını kaçırmaması gerektiğinin altını çizdi.

DOĞALGAZ BAŞVURU SAYISI UTANÇ VERİCİ

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, belde ve mahalle muhtarları olarak, hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir eylem gerçekleştirdiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın doğalgaz konusunda duyarlılığını ve bağlantı bedelinin sayısındaki artışın artması amacıyla bu etkinliği düzenledik. Bu etkinliğimize katkıda bulunan Keşan Belediyesi ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz. Mahalle muhtarları olarak Keşanlının bu kirli havada yaşamasını istemiyoruz. Bu nedenle doğalgazın gelmesini istiyoruz. Doğalgazın hava kirliliğine çözüm olacağına inandığımızdan ötürü vatandaşlarımızı bağlantı bedelini yatırmaya davet ediyoruz. Şu anda bağlantı bedelini yatıran kişi sayısı bin 200’lerde. Bu sayı utanç verici. Çevremizdeki ilçelerde bağlantı bedeli sayısının arttığını görüyoruz.  Gelen haberler diğer ilçelere bizden önce doğalgaz bağlanacağı yönünde. Biran evvel doğalgazın Keşan’a ulaşmasında fayda var. Keşan halkı olarak bu konuya duyarlı davranmalıyız.” dedi.

ABONELİK MÜRACAATLARI TC NUMARAI İLE ALINMALI

 “Etkinliğin düzenlenmesinde 2 kuruma teşekkür ettiniz. Diğer kurumlardan destek veren olmadı mı?” sorusuna yanıt veren İşlek, “Yardım için gittiğimiz kurumlardan 2’si yardımda bulundu. Maskelerin teminini Keşan Belediyesi ve KTSO sağladı. Keşan Kaymakamlığı’nın bu konuda yardımda bulacak bütçesinin bulunduğu bize söylenmedi. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Mehmet Özcan da yardımcı oldu. Bu nedenle iki kurumumuza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Yaptığımız toplantılarda birçok şeyi konuştuk. Yaptığımız mahalle toplantılarından da istenilen sonuç alınamadı. Vatandaşın elektrik abonesinin bağlantı bedeli yatırması yönünde şikâyetleri var. Aslında TC numarası ile müracaatlar alınabilir. Keşan’da yapılaşma çok yoğun. Vatandaşlar ev alıyor ancak iskân alamıyor.  İskân sorunu olunca da doğalgaz müracaatı yapılamıyor. Ayrıca bazı şeyleri sürekli devletten bekliyoruz. İşyeri sahiplerimiz de doğalgaz bağlantı bedelini yatırmalı.” 

Açıklamanın ardından vatandaşlara hava kirliliğine dikkat çekmek ve doğalgaz bağlantı bedelinin yatırılmasını teşvik etmek amacıyla doğalgaz gazetesi ve maske dağıtıldı.  Muhtarların düzenlediği etkinliğe olayı haber yapmaya gelen yerel gazeteciler de maske takarak destek verdi.