Keşan Belediyesi’nin Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği iftarlar, 25 Temmuz 2013 akşamı, kısa süre önce yapılan referandum sonucu Keşan’a mahalle olarak bağlanmayı kabul eden İzzetiye ile sürdü.

İzzetiye’deki köy meydanında verilen iftar yemeğine; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, İl Genel Meclisi Üyesi Sebahattin Karaman, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş Keşan Belediye Meclisi üyeleri, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ve İzzetiye’de yaşayan vatandaşlar katıldı.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Özcan, iftara katılanlara hoş geldiniz diyerek afiyet olsun dileklerini iletti.

İftar sonrası İzzetiye’lilere seslenen ve İzzetiye’nin en büyük sorunu olan su konusunda müjdeli haberler veren Özcan şunları söyledi: “Referandumda aldığınız kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum. 14 Temmuz 2013’de yapılan referandum sonucu Keşan’ın mahallesi olma kararını verdiniz. Kararı veren tüm köy halkına teşekkür ediyorum. Bu karar sizlerin hayrına olacaktır. Aldığınız karar Edirne Valiliği’nden bize tebliğ edildiği anda Keşan Belediye Meclisi’nde bu kararın kabulünü yapacağız. 1-2 ay içerisinde de İçişleri Bakanlığı’ndan da karar onaylanıp geldiğinde resmen Keşan’a bağlanmış olacaksınız. Ama ben süreci beklemeden sizin en önemli sıkıntılarınızı çözme yoluna gitmeyi düşünüyorum. Konu Keşan Belediyesi’nce de onaylanacaktır. Bu bölgenin en önemli sorunu su sıkıntısı. Bu sıkıntıyı hep birlikte yaşıyorsunuz. Ben de köyde yetişmiş biri olarak su sıkıntısının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Burada 50 sene öncesinin görüntüleri var. Bugüne kadar çözüme kavuşmamış suyla ilgili sıkıntınızı en kısa sürede çözeceğim. Bununla ilgili sizlere sözüm var ve bu sözü yerine getireceğim. Köyde artık sular düzenli akacak. Hayırlı olsun.” dedi.

Keşan’ın İzzetiye ve Paşayiğit’le birlikte iki yeni mahallesi olduğuna işaret eden Özcan, “Keşan Belediyesi olarak iftar programlarımızın içine hem İzzetiye hem de Paşayiğit’i kattık. Paşayiğit, belediye olmasından kaynaklı olarak İzzetiye’ye oranla daha iyi durumda. İzzetiye’de ise su sıkıntısı had safhada. Biz prosedürler yerine gelene kadar İzzetiye’de de hizmet üreteceğiz. Vatandaşın su sıkıntısını en kısa sürede çözeceğiz. Bu konuda bizim ekiplerimiz yeterli olacaktır. Ayrıca İzzetiye’ye haftada iki gün çöp kamyonu göndereceğim. İlaçlama ekiplerimizi de belli periyotlarla bölgeye göndereceğim.” şeklinde konuştu.

Özcan’ın su sorununun çözümüne yönelik müjdeli haberler vermesi İzzetiye halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

Özcan ve iftara katılanlar daha sonra köy meydanındaki kahvehanede köyün sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundu.