Keşan FM’de 15 günde bir yayınlanan “Mahallem Konuşuyor” programının 24 Şubat 2017 Cuma günü yayınlanan bölümünde, Büyük Cami Mahallesi konuşuldu.

Mahalle sakinleriyle gerçekleştirilen röportajlarda öne çıkan başlıklar; yolların durumu, trafik sorunu, araç parkları, kaldırım sorunları, otopark sorunu, imar sorunları, hava ve çevre kirliliği, emniyet denetimlerinin yetersizliği, mahallede yer alan tarihi eserler, tarihi evler, metruk binalar, metruk binaların farklı amaçlarla kullanımı, uyuşturucu kullanımı, başıboş hayvanlar, kömür kararları, çocuk parklarının eksikliği, yetkililerin ilgisizliği, Keşan Kent Konseyinde mahalle meclisleri oluşturulması isteği oldu.

Keşan FM’de, Medya Keşan Gazetesi Editörü Bahar Çetin Çalen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Büyük Cami Mahallesi Muhtarı İlhami Coşkun ve Aza Raşit İnce stüdyo konuğu oldu.

Mahalle muhtarlığı görevini 5 dönemdir yürüttüğünü ifade eden Coşkun, mahallenin; 3 meydan ve 2 bulvar, 24 cadde ve 148 sokaktan oluştuğunu kaydetti.

Toplam nüfusu 6 bin 81 olan mahallenin seçmen sayısı 4 bin 598 .

Mahallenin gelir düzeyinin iyi olduğunu vurgulayan Âza Raşit İnce ise; mahallede imar ile ilgili sıkıntılar yaşandığını, mahalle sakinlerinin sık sık bu durumu gündeme getirdiğini ve çözüm beklediğini vurguladı. İnce, vatandaşların; belediyenin imar düzenlemelerini gözden geçirmesi gerektiğini, kota farkının neden olduğu eşitsizliği ve iskan ile ilgili sorunları bir an önce çözüme kavuşturmasını beklediklerini dile getirdiklerini ifade etti. 

Programın tamamını dinlemek için BURAYA TIKLAYINIZ

Keşan’ın en eski yerleşim alanı olan mahallede, tarihi yapıların; Hersekzade Ahmet Paşa Cami ve Eski Hamam gibi değerlerin bulunduğunun altını çizen İnce; “İnanıyoruz ki; tüm mahalle hatta tüm Keşan bu konuda hemfikir. Ne yazık ki, var olan pek çok değerimizi koruyamadığımız için zaman içinde türlü şekillerde kaybetmişiz. Büyük Cami Mahallesi’ne el uzatılırsa, Keşan’ımızın turizm değeri olabilir. Düzenleme ve restorasyon bekliyoruz. Geçmişte suları akan ancak şimdi pek çoğumuzun nerede olduğunu dahi bilmediğimiz tarihi çeşmelerimiz bugün maalesef yok. Hersekzade Ahmet Paşa Cami yakınlarında bir mesire alanı oluşturulabilir. Yine o bölgede, araç trafiğinin rahatça akabilmesi için geniş bir meydan düzenlemesi yapılabilir. Aklın yolu bir, sokak röportajlarında da görüldüğü gibi bunlar halkımızın düşünceleri, talepleri, beklentileri.” şeklinde konuştu.

Canlı yayın öncesi mahalle sakinleriyle gerçekleştirilen ve program sırasında yayınlanan  röportajlarda, vatandaşlar en çok bozulan ve onarımı yapılmayan yolları eleştirdiği gözlendi. Yollar konusunu; araç parkları, trafik, çevre kirliliği, yetkililerin ilgisizliği ve mahallede bulunan tarihi eserler takip etti. Bir vatandaş, eski ceza evinin bulunduğu bölgede, yolun bir bölümünde kaldırım olmadığını ve bu durumun özellikle çocuklar ve yaşlılar için tehlike yarattığına işaret ederek, yetkilileri göreve davet etti.

Röportajlarda dile getirilen iki ayrı öneri ise dikkat çekiciydi.

Görüşlerini dile getiren bir bayan mahalle sakini, “Neden ücretsiz parklar yapılmıyor. İnsanımız para vermemek ve de kendini yormamak için aracını en yakın yere park etmek derdinde.  Lütfen mahallelere ücretsiz parklar yapın. İşe yarayacaktır.” dedi.

Bir diğer mahalle sakini ise, “Keşan’ın sorunlarını çözmek için çok iyi bir halkla ilişkiler lazım. Kent Konseyi bünyesinde, halkın sorunlarının dile getirileceği ve çözüm önerilerinin konuşulacağı Mahalle Meclisleri, Halk Meclisleri oluşturulmalı. Belediyemiz de bu konuda duyarlı ve samimi olmalı ki; birlikte mutlu olabileceğimiz bir ortamda yaşayalım. İletişim olursa her türlü sorunu çözeriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Mahallem Konuşuyor”, 9 Mart Perşembe günü, İzzetiye Mahallesi’nin konuşulacağı yeni bölümü ile devam edecek.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ