Mahmutköy Muhtarı Erkan Eker, dün yaptığı açıklamada, 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü köyde yaşanan sel felaketiyle ilgili hasar tespit çalışmaları konusunda değerlendirmede bulundu.

Sel felaketi nedeniyle zarar gören çiftçilerin büyük ölçüde zarar gördüğünü ve kara kara düşündüklerini ifade eden Eker, “Genelde; ayçiçeği, domates, karpuz ve sebze ekili tarlalarda büyük oranda zarar oluştu.  Meyve fidanı bahçelerinde de önemli ölçüde hasar var. Hasat döneminde başımıza gelen bu felaket bizleri üzdü.” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ TESPİTLER YAPILDI”

Köydeki zarar konusunda, 4 Ağustos Pazartesi günü köye gelen CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, AK Parti’li İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan ve Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdiklerini kaydeden Erkan Eker, “Zararın tam olarak ortaya çıkması bir ya da iki günü bulur. Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de köyümüze gelip tespitler yaptı.” dedi.

“YARDIM DESTEK DEĞİL KESİN ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Olayın maddi boyutu belli olduktan sonra bir daha böyle bir sorun yaşanmaması için kesin çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizen Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

“Deremiz temizlensin ve göletimiz yapılsın. Biz bu zararı derenin temizlenmemesi ve göletin yapılmaması nedeniyle yaşıyoruz. O göletimiz hayata geçirilmiş olsaydı şu an yaşadığımız zarar %90 değil de %5 seviyelerine inecekti. Yetkililerin bu işe bir an önce el atması lazım. Bu mağduriyeti bir daha yaşamak istemiyoruz. Biz yetkililerden borçlarımızın ertelenmesini değil, kesin çözüm bulunmasını istiyoruz.”