İçinde bulunduğumuz aylar köylü tarafından “ölüm” ayı olarak adlandırılır. Bir yıllık emeğinin karşılığını tarlasından, ahırından almıştır.

Bu aylar borç ödeme ayıdır. Devlete, bankalara, kişilere olan borçların ödenme günleri. Köylü sahipsizlikten, kendi sorunlarından uzak kalınmasından tepkili.

Malını çıkarmış, üretici birliğine teslim etmiş. Para ödeme yok. Peki günü gelmiş borçlar?

Evet günü gelmiş borçlar nasıl ödenecek? Bankalardan kullandığı krediyi ödemesi gerek.

Para yok.

Neden?

Ayçiçeği ürününü birliğe vermiş. Parasını alma adına gün bekliyor.

Banka beklemiyor. Faiz çalışır. Köylü kredi borcunu ödeyecek. Yenisi için başvuru yapacak. Yani kahvehane ağzı ile “takla” attıracak.

Keşan’da köylünün bu mağduriyetini, ezilmesini, faiz yükünün artmasını dillendiren kimse yok.

İktidar partisi ilçe merkezine gitse çözüm yerine nasihat alacak. Birlik Müdürlüğü’ne gidip parasının bir an önce ödenmesi için dikilemiyor.

Anamuhalefet CHP İlçe Merkezi’ne gitse onlar birbiri ile uğraşmaktan üretici köylüyü hatırlamıyor. Köylünün bu mağduriyetini gündeme getirmiyorlar.

Çorlu’dan bir çiftçi yaşanılan bu olumsuzluğu ileteceği adresi doğru bulmuş.

Gezi ruhu ile ortaya çıkan DSP Genel Başkan Adayı ve Bülent Ecevit’in fikir evladı Emrah Konuralp’i aramış.

Konuralp araştırma yapma adına telefon etti. Kendine söylenilenlerin doğru olduğu aktarıldı.

Konunun yerelde gündeme taşınması adına girişimlerde bulunuyor.

Yaşanılan bu durum kendilerini “Edirne Sevdalısı” ilan edenlerin Edirne üretici köylüsünden kopuk olduklarını koyuyor ortaya.

Ayçiçeği ile ilgili yapılan basın açıklaması sonrası mikrofonu kapan milletvekili yaşanılan bu durumu mecliste dile getirse.

Nasıl olsa Keşan’da bu konu partisinin gündemine girmiyor. Yaşanılan bu durum köylünün içtenlikli dostunu ortaya koyuyor.