** Erikli Jandarma Karakol Komutanı J. Bçvş. Cem Elmas, Mecidiye Köyü’ne yerleştirilen plaka okuma özelliği bulunan 4 adet güvenlik kamerasının, sadece Mecidiye Köyü için değil, Yayla ve Erikli Sahili’ni de içine alan bir faaliyet olduğunu belirtti.

 

Mecidiye Köyü’ne, Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı, Mecidiye Köyü Muhtarlığı ve Mecidiye Köyü esnafının işbirliği ile plaka okuma özelliği bulunan 4 adet güvenlik kamerası yerleştirildi.

ELMAS: “HIRSIZLIK VE ASAYİŞ OLAYLARININ AYDINLATILMASINDA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYACAK”

1 hafta önce yerleştirilen güvenlik kameralarıyla ilgili dün Mecidiye Köyü’nde bir araya gelen Erikli Jandarma Karakol Komutanı J. Bçvş. Cem Elmas, Köy Muhtarı Mesrur Sözbir ve Mecidiye esnafı, basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi.

Saat 16.00 sıralarında başlayan toplantıda konuşan J. Bçvş. Cem Elmas, katkılardan dolayı Köy Muhtarlığına ve işletme sahiplerine teşekkür ederek, kameranın sadece Erikli bölgesi ve Mecidiye Köyü için değil, aynı zamanda Yayla ve Erikli Sahili’ni de içine olan bir faaliyet olduğunu belirtti.

Kameraların; bölgede meydana gelebilecek hırsızlık ve asayiş olaylarının aydınlatılmasında büyük önem taşıyacağını vurgulayan Elmas, “Muhtarlığın öncülüğünde, bizim de desteğimizle Mecidiye Köyü’nde bulunan işletme sahiplerinin katkılarıyla böyle güzel bir olayı meydana getirdik. Bundan dolayı hem muhtarımıza hem de mecidiye halkı ve işletme sahiplerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

SÖZBİR: “ÇOK GÜZEL BİR ŞEY YAPTIĞIMIZA İNANIYORUM”

Köy Muhtarı Mesrur Sözbir de Erikli Jandarma Karakol Komutanı Elmas’a kendilerine sahip çıkmaları ve öncülük etmelerinden dolayı teşekkür ederek, “Çok güzel bir şey yaptığımıza inanıyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Destek veren Mecidiyeli işletmeciler de güvenlik kamerasının asayiş olaylarının takip edilmesinde büyük önemi olduğunu belirterek, kendilerine öncülük yapan Komutan Elmas’a teşekkür edip, hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Muhtarlık Binası’nın bir odasına hazırlanan kamera odası gezilerek, basın mensuplarına görüntüler izletildi.

Erikli Jandarma Karakol Komutanı J. Bçvş. Cem Elmas, burada yaptığı açıklamada, daha sonra yapılacak bir çalışma ile görüntülerin kablosuz sistemle Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan da takip edileceğini bildirdi.

Öte yandan, kameraların dijital olduğu, gece ve gündüz görüşü sağlamakla birlikte Full HD olarak video kaydı çekme özelliği bulunduğu kaydedildi.

ELMAS, ERİKLİ SAHİLİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

Elmas, Erikli Sahili’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi vererek, yaz sezonundaki yoğunluk nedeniyle asayiş olaylarının arttığını ve çoğunluğunun kavga olayları olduğunu belirtti.

Kış sezonunda mevcut kadro ile görev yaptıklarını ancak yaz sezonunda Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nca takviye edildiklerini belirten Cem Elmas, işletmelere yönelik hırsızlık olaylarını önlemek ve bölgeye gelebilecek sabıkalı kişilerin yakalanmasına karşı denetimleri sıklıkla sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye çapında 20 tane bulunan MOBİL aracından bir tanesinin Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na geldiğini ve yaz sezonunda da sahil bölgelerinin hassas olması nedeniyle MOBİL aracın Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı’na tahsis edildiğini kaydeden Elmas, aracın içinde personelin her türlü imkanını karşılayabileceği teçhizat olduğunu, vatandaşların ise Karakola getirilmeden araç içinde ifadelerinin alınıp, tahkikatı hazırlanarak hizmet verildiğini belirtti.