Mecidiye Köyü Muhtarı Mesrur Sözbir, Mecidiye Sahili’nde yaşanan çöp sıkıntısından yakındı.

Sahilde duş ve WC hizmeti verdiklerinin altını çizen Sözbir, “İnsanların çöplerini düzenli olarak biz alıyoruz. Maalesef ki yine çöpler yığılıyor.” diye dert yandı ve sahildeki yoğunluk nedeniyle çöpleri almaya yetişemediklerini söyledi.

Sahilde şezlong hizmeti dahil her şey bulunduğunu belirten Mesrur Sözbir,  sahillerin temiz tutulması gerektiğine dikkati çekerek, “Bizim sahilimize dışarıdan gelen insanlarda tatil kültürü maalesef bulunmuyor! Bunu üzülerek söylüyorum ama bu doğru.” dedi.

“5 PERSONEL ÇÖP ALIYOR AMA YETİŞEMİYORUZ”

Arife gününden beri 5 personelin sahilden çöp aldığını kaydeden Sözbir, “Gelin görün ki daha çöpü almadan yeniden yığıyorlar. Çöpleri almaya yetişemiyoruz. Bu yoğunluğa hiç kimse yetişemez. Bayram günü bir görseydiniz akşam çöp aldık, sabah yine aldık. Benim muhasebecim dahil dün çöpteydi. Buraya yetişmek mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı süresince, Mecidiye Sahili’ne gelenlere çöplerini gelişigüzel atmamaları için çöp poşetleri verdiklerini, güleryüzle karşılayıp “Hoş geldiniz.” dediklerini aktaran Mesrur Sözbir, şunları söyledi: “İyi bayramlar da diledik. Biz mesajımızı vermek istedik ama onlar algılayamadılar. Çöpleri oldukları yerde bıraktılar ve biz bunları toplamak zorunda kaldık.”