Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin ve Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, 2 Nisan Çarşamba günü Edirne’de düzenlenen “Avrupa Bölgeler Asamblesi” toplantısına katıldı.

12 farklı ülkeden yaklaşık 130 kişinin katıldığı etkinliğin ilk günü Ekmekçizade’de düzenlenen resepsiyon ile başladı. 4 gün boyunca devam eden çalışma grupları toplantılarında ‘’KOBİ’lerin ve İşletmelerin Uluslararasılaştırılmasının Desteklenmesi’’‘’Sosyal Girişimi Teşvik Etme’’ ve ‘’Cinsiyet Eşitliği için Proaktif Çalışmalar Yapma’’ temaları üzerinde yoğunlaşıldı.

Etkinliklerin resmi açılışına, Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı, Ekonomik ve Bölgesel Gelişim Başkanı Marian Konstantin Vâsile, 2. Komite Başkanı Urban Bloomberg, AER üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’de yapılan toplantılarının konularından bir tanesinin girişimcilik olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin girişimcilik olduğunu ifade eden Duruer, "Toplantıların Edirne’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Avrupa’nın nitelikli ülkelerinden katılımcıların Edirne’nin tanıtımına ciddi katkıları olduğunu belirtmek isterim." dedi.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Keşan TSO Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin KOBİ’lerin ve işletmelerin ulusallaştırılmasının desteklenmesi çalıştayında bölgesel girişimciler konusunda yaptığı konuşmada, kendisini gençlerle gelecek tasarlayan, özelliklerine uygun hedefler tesbit eden ve bunu gerçekleştirmek için hazırlık yapan bir eğitim girişimcisi olarak tanıtırken, sosyal bir girişimci olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Eş zamanlı olarak düzenlenen toplantılar sonrasında Edirne Halk Eğitim Merkezi’ne düzenlenen gezide katılımcılar el emeği üretimleri görme ve nasıl yapıldıkları hakkında bilgi alma imkanı buldu.

Toplantılar Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ile sona erdi. Kültürel gezi sonrasında konuklar Edirne’den ayrıldı.