HABER MERKEZİ

Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 12-C sınıfı öğrencisi Ece Akgül kompozisyon yarışmasında Edirne il birincisi oldu. 25 Eylül 2017 Pazartesi günü Edirne’de yapılan ödül töreninde okul öğrencisi Ece Akgül,  Edirne İl birincilik ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt’ın  elinden aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT, başarısından dolayı Akgül’ü tebrik ederek, Pakistan Büyükelçiliği tarafından gönderilen ödülü, il birincisi Ece Akgül’e verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ortak kader, tarih ve kültürel bağlara sahip iki ülkenin genç nesillerine uzanmak ve bu gençlere bağları en derin şekilde tanıtmak, ayrıca imzalanan anlaşmalar kapsamına iki ülke arasındaki eğitim ve iş birliğinin devam ettirilmesi, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve gençleri bilgilendirmek amacıyla, iki ülke arasındaki dostluğun ilelebet sürmesi için büyük çabalar harcayan, Pakistan kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah’ın ismini taşıyan “Cinnah Genç Yazarlar Ödülü” isimli kompozisyon yarışmasında birincilik elde eden Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi 12-C sınıfı öğrencisi Ece Akgül’ü kutladı. Cırıt, tarihimizde, geleneklerimizde, kültürümüzde birçok ortak nokta olan iki ülkenin kardeşliğinin gelecek kuşaklar tarafından daha da güçlendirileceğini, ‘kardeşlik ve sevgi’ duygularının Pakistan ve Türkiye’nin ortak ve vazgeçilmez değerleri olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Osman Başak şunları söyledi: “Okulumuz LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçlarına göre 4 yıllık fakültelere öğrencilerini yerleştirmede 2014 yılı % 80, 2015 yılı % 88, 2016 yılı % 88, 2017 yılı %87 oranında bir başarıya sahip oldu.  Bu sevincimiz başarımızın yanında 12. Sınıf öğrencimizin Türkiye-Pakistan Kardeşliği Kompozisyon yarışmasında il birincisi olması bizlere ve camiamıza gurur vermiştir. Türkiye Pakistan arasındaki gerçek dostluk ‘iki devlet tek yürek olması’ gibi Milli Mücadele döneminden beri Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik hikayesi sürmektedir. Hatta Balkan Savaşı döneminde de ‘tek Osmanlı yaşasın’ diyerek tüm Pakistan halkı Osmanlı devletine yardım elini uzatmıştır. Bu tür Ulusal Kardeşlik müsabakalarında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ‘örnek alma’ değil ‘örnek olma’ yolunda da hızla ilerlemektedir. Bu başarılarda öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin payının büyük olduğunu, bu başarıların daha da artarak sürekli olacağını, öğrencilerimizin bu küreselleşen dünyada dünya gençleriyle rekabet edebilen, yarışan, koşan, okuyan, ekip ruhunu özümsemiş özverili insanlar olarak yetişmeleri en büyük idealimizdir. Bizler biliyoruz ki sevgili gençlerimize Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’deki vatan sevgisi her zaman yol gösterecektir. İl birincisi olan öğrencimiz Ece AKGÜL’ü kutluyor başarılarının daim olmasını diliyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ