Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, Beyendik beldesinden su gelen köylerin içme suyu sıkıntısını bir kez daha gündeme getirip, b u konuda verilen sözlerin biran önce yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

 BAŞKAN YALAN ATTI

Beyendik beldesinde yenilenmesi gereken su borularının hâlâ değiştirilmediğini ifade eden Yetim, “Başkan yalan attı. Bu konuda AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın da o zaman kefil olmuştu. Ancak yine yapılmadı. Bu gidişle Beyendik’ten su alan 6 köyümüzdeki vatandaşlar bu kış yine sağlıksız suyu kullanmak zorunda kalacaklar.” dedi.

 VATANDAŞI ZORLA SATIN SU İÇMEYE ZORLUYORLAR

Seçim çalışmaları kapsamında 16 Ekim 2015 Cuma akşamı Beyendik beldesine ziyaretlerde bulunduklarını belirten Mehmet Ali Yetim, su konusunun gündeme geldiğini aktararak şunları söyledi: “Köydeki insanlara zorla satın su içmeye zorlanmaktadır. Bu boruların bir an önce yapılmasını istiyorum ve verilen sözlerin arkasında durulmasını istiyorum. Vatandaşlar su parlarının toplandığını söyledi. Toplanan su paralarının yatırılmaması o bölgedeki köylerde bulunan insanlara zarar veriyor. Ben bunun takipçisiyim. Eylül sonuna kadar döşeneceğini söylemişlerdi ancak bugüne kadar bir şey yapılmadı.  Bu kişiler halkına neden yalan konuştuğunu çıkıp açıklaması lazım.”

 EN ÖNEMLİSİ İNSAN SAĞLIĞI

İl Genel Meclisi’nden su boruları yenilenmesi için para çıkartıldığını kaydeden Yetim, “Ancak o kişiler seçim çalışmalarında parayı taşa yeni yol yapımına yatırdılar. Bizlere yol da lazım taş da. Ama her şeyden önce insan sağlığı gelir. Önce sağlık diyoruz her zaman. Ancak, birileri söz vermiş ise bunun da arkasında durmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

HERKES SÖZÜNÜ TUTSUN ŞOV YAPMASIN

Mehmet Ali Yetim, 6 köye verilen suyun geçtiği boruların küflü olduğunu ve halkın bu suyu içmemesi gerektiğini öne sürerek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu boruların değiştirilmesi lazım. En son Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde olmadığımız için Adnan Vural’la görüştüm. Adnan dedi ki, ‘Biz taş aldık, o boruları Beyendik belediye başkanı döşeyecek’ Peki nereden biliyorsunuz bu boruların alınacağını? Bir senden beri alınmıyor, nasıl karar verdiniz? Mustafa Mercan ve İl Genel Meclisi AK Parti’li üyeleri büyük olasılıkla kefil olmuşlar, 2 ay önce toplantıda böyle bir karar çıkarmışlar. Bizim oradaki boruların parası gitti. Şimdi Beyendik Belediyesi bu boruları yapar mı, yapmaz mı bilmiyoruz. ‘Bunu ben İstanbul’dan halledeceğim’ demişti. Ama 1 seneden beri sözünü tutmadı, şu anda da AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan kefilse, İl Genel Meclisi AK Parti’li üyeleri kefilse gitsinler ceplerinden alsınlar, bu insanlara temiz su içirsinler. Kefil olmak demek ödemek demek. Herkes sözünü tutsun, şov yapmasın.”