AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Belediyesi’nin doğal gaz kullanmaya başladığını belirten Özcan, “Belediye binası şu anda doğal gazla ısınmaya başladı. Geçiş süreci olduğundan ötürü birkaç yerde hava yapmasından ötürü kısa süreli ısınma sıkıntısı yaşandı ancak kısa sürede çözüme kavuşacaktır. Resmi kurumlar arasında, belediyenin yanı sıra; Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu ve Halk Eğitimi Merkezi geçti. Tugay Komutanlığı’nın da geçiş için hazırlık içerisinde olduğunu duyduk. Doğal gaza geçiş kolay değil. Belediye olarak doğal gaza geçmemiz yaklaşık 3 ay sürdü. Kurumların vatandaşa örnek olması gerekiyor. Ayrıca kendi oturduğum konutta da doğal gaza geçiş yaptım. Gelen ilk faturam 185 lira oldu. Gelen fatura son derece makul düzeyde.” dedi.

ESKİ HİZMET BİNASINA DAYANIKLILIK TESTİ YAPTIRACAĞIZ

Keşan Belediyesi’nin eski hizmet binasının yeri hakkında da Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Binanın bulunduğu yerle ilgili birilerinin varisleri, 7-8 ay önce dava açmışlardı. 1950’li yıllarda Keşan’dan göçüp gittiklerini ve o dönemdeki yetkililerin arazilerini zorla aldıklarını iddia ediyorlar. Hak iddia edenler tapu davalık şerhi koymuşlar. Ama geçen hafta içerisinde yerel mahkeme dosyayı reddetmiş. İstinaf mahkemesine gidecek. Yer davalık olduğu için şu an da bir şey yapılamıyor. 2015 yılında mülkiyeti davalık olan yerlere inşaat ruhsatı verilemeyeceği yönünde bir kanun çıkartıldı. Önümüzdeki yaz ortalarında eski hizmet binasına dayanıklılık testi yaptıracağız. Yenisi yapılana kadar yıkmak zorunda kalacağız. Çünkü köhne bir bina haline geldi. Orada vatandaşa örnek olmak istiyoruz. Keşan’da benzer yapılar var ve kangren olmuş durumda. Örnek olarak Ali Paşa Çarşısı’nı verebiliriz. Yıllardır tamamlanmış bir bina ve kanunen üzerine gitmemiz gerekiyor ama orada bulunan insanların dünya kadar zararı olur. Bir araya gelmeleri de mümkün değil. Ayrıca belediye olarak yeni hizmet binası yaptırdık ve eskisini nasıl değerlendireceğimiz konusunda profesyonel bir çalışma yaptırdık. İnşallah iyi olur.”

TEDES SİSTEMİ HAKKINDA GÖRÜŞECEĞİZ

Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edirne İl Emniyet Müdürü’yle, TEDES sistemi hakkında görüşeceğiz. Müdürümüzün bu konuda çekingen davrandığı duyuyoruz. Proje onaydan geçti ve her şey hazır durumda. Bunu hayata geçirirsek, Keşan’ın etrafı düzgün olacak. Şehir içine yön ihlallerini belirleyecek kameraların konulmasını düşünüyoruz. Çünkü şehir içinde önüne gelen ters şeritten gidiyor. Kamera sistemi artık çağın getirdiği bir hizmettir. En azından kamera konulduğunda, ters şeritten geçiş olduğunda adresine cezası gönderilmiş olacak.”

SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Erikli’de geçen hafta içerisinde, 2018 yılı yaz mevsimi için alınması gereken emniyet önlemleri hakkında toplantı düzenlendiğini ifade eden Mehmet Özcan, “Erikli’ye kamera sistemi konulması yönünde bir talep oldu. Yaz mevsiminde sahillerde özellikle kumsala çadır kuranların sorunları görüşüldü. Jandarmanın, Kaymakamlık ve Valilik eliyle, yetkilendirilmesi istendi. Zabıta sayısının artırılması yönünde talep oldu. Erikli’de çamlık girişini otopark olarak kullanılması için gerekli müsaadenin edilmesini istedik.” şeklinde konuştu.

PROJEMİZ HAZIR

Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Erikli Sahili’ne, Yayla’dakine benzer bir arıtma tesisi yapmak için projemiz hazır. Bu tesisi mevcut arıtmanın yanına yapmamız mümkün değil. Çünkü gölün kıyı kenar çizgisinde kalıyor. 1.derece sit alanı olması engel değildir. 1.derece sit alanlarında, bu tür tesisler, kamu yararı olması nedeniyle, Valilik onayıyla yapılabiliyor. Erikli’de alternatif araziler bakıyoruz. Belli bir yer konusunda, görüşmelerimiz olacak. Uygun bulunursa, tesisimizi yapmayı planlıyoruz.”

YATIRIM PROGRAMINA ALINIRSA, 2019 YILINDA YENİ TESİSLERDEN SU VERİLME ŞANSI OLACAK

DSİ’yle, yaklaşık 1,5 yıl önce Mecidiye Göleti’nden Erikli’ye su götürülmesi konusunda protokol yapıldığını hatırlatan Mehmet Özcan, “Geçen Cuma günü DSİ’ye uğradık ve bununla ilgili projenin tamamlandığını bizimle paylaştılar. 2018 yılı yatırım programına konulması için çalışma yapıldığı ifade edildi. Erikli’de yaz mevsiminde nüfus yoğunluğu olduğundan içme suyu yetmiyor. Kanalizasyon sistemi 8 bin- 10 bin kişiye göre yapılmış. Kısacası yetersiz kalıyor. Bunlar yapıldığı zaman, kooperatifle ilgili bağlantımız kalmayacak. Alt yapılar tamamen belediye eliyle yapılmış olacak. Ayrıca yatırım programına alınırsa, 2019 yılı yaz döneminde yeni tesislerden su verilme şansı olacaktır.” dedi.

ERİKLİ’DE TERMİNAL OLARAK KULLANILAN ALANIN MERA OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Erikli’de terminal olarak kullanılan ancak, muhtarlık tarafından mera alanı denilmesi nedeniyle, boşaltılan alan hakkında bilgilendirmede bulunan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Erikli’de terminal olarak kullanılan alanın mera olmadığı ortaya çıktı. 1986 yılında yapılan planlarda park alanı olarak gözüküyor. Oranın yıkılmasının nedeni ise imara uygun yapıların olmamasından kaynaklıdır. Oranın zeminini yeniden düzleyeceğiz ve prefabrik yapılar konulacak. Yine ulaşım için orayı kullanmaya devam edeceğiz.”