Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün saat 11.00 sıralarında makamında kabul ettiği gazetecilere,  AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın bayram tatilinde sahillerde yaşanan yoğunluk ve bazı hizmetlerin aksamasıyla ilgili olarak yerel basına yaptığı açıklamayı olumlu bulduğunu belirterek bu sorunun çözüm yerinin Ankara olduğunu söyledi.

KEŞAN’IN NÜFUSU 61 BİN, YAZIN 160 BİN OLUYOR

Keşan’ın mücavir alanları içinde kalan sahil kesimlerinde yaz sezonu süresince altyapı sıkıntısı yaşandığını ancak bu sorunun Türkiye’de Hopa’dan Hatay’a kadar sahil bandında yaşandığını ifade eden Özcan, “Keşan’ın merkez nüfusu 61 bin,  yazın sahillerde tam doluluk olduğunda 160 bin oluyor. Biz de belediye olarak 61 bin kişi için ayrılan bütçeyle buralarda altyapıyı halletmek mümkün değil” diye konuştu.

İLAVE KAYNAK VERİLMELİ

“Fransa, İtalya gibi ülke olarak turizmden gelir elde etmek istiyorsak sahillere yeterli ödenek ayrılmalı” diyen Özcan, “Belediyelere mücavir alan veriliyorsa ve bu bölge üç dört aylık dönemde Keşan’ın iki katı kadar bir nüfus çekiyorsa ilave kaynak da verilmeli yetki de verilmelidedi.

Başkan Özcan, Mercan’ın dile getirdiği “Sahil Belediyesi” sistemi ile ilgili sorulan soruya ise şu cevabı verdi: “Ayrı belediye kurulmaz. Bu sorunun radikal çözümleri var. Edirne bütün şehir olduğu zaman bütçeden daha fazla para ayrılabilir veya tekrardan Turizm Bakanlığı tarafından sahil bölgelerine ek bir düzenlemeyle geçici nüfusun merkezi bütçeden alacağı katkı ile sahillerde hiçbir sorun kalmaz. Sorunun çözümü Ankara’da.  Sadece Keşan için konuşmuyorum. Yani başka bir statü mü tanınır üç aylığına geçici belediye statüsü mü tanınır. Ama artık Türkiye’nin 50 milyonu bütün şehir olarak yönetilirken kalan 26 milyonu klasik belediyecilik sitemiyle yönetirsek iki farklı idari yapılanma oluşur.” 

HERKESİN ÇABALAMASI GEREKİYOR

Keşan Belediyesi’nin ilçenin kıyı şeridinin düzenlenmesi için elinden geleni yaptığını da belirten Özcan, Yayla sahilinde yapılan su, kanalizasyon ve arıtma tesissinden söz ederek, sorunların çözümü için herkesin çabalaması gerektiğinin altını çizdi.