AYŞİN SEÇİL GEZER

Özcan “Erken yerel seçim söylentileri dolaşıyor ortada. Bakanlardan birisi Kasım’ı işaret etti, hükümet sözcüsü zamanında yapılacak diye söyledi. Biz bu lafları çok duyduk. Zamanında yapılacak denilip erken seçime gidildiğine çok şahit olduk. Dört ay önce yapılmış dört ay sonra yapılmış çokta önemli değil. Bu durumda bizim kanaatimiz önemli değil Ankara’nın vereceği karar önemli.” dedi.

SİYASETTE TEK BAŞINA KARAR VERİLMEZ

Mehmet Özcan, “Siz aday olacak mısınız?” şeklindeki soruyu şöyle cevapladı: “Henüz net bir kararım yok, siyasette tek başına karar verilmez.”

ANAYASAYA GÖRE ERKEN SEÇİME GİDİLEMEZ

Yeni bir sisteme geçildiğini ifade eden Özcan“Anayasaya göre şu an erken seçime gidilemez. Yeni bir sisteme geçiyoruz ve bir kararname ile erken seçim yapılabilir mi yapılabilir bence. Cumhurbaşkanına 16 Nisan 2017 referandumunda bu yetkiler verildi. 401 oy onayı ile çıkarabilirler bu yeni sistemde. Bu sistem birçok şeyi değiştirecek.” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK HAYVAN BARINAĞI OLACAK

11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 16.00’da hayvan barınağı temel atma töreninin gerçekleştirileceğine de değinen Mehmet Özcan “Yer olarak Keşan - Uzunköprü yolu üzerinde Katı Atık Bertaraf Tesislerinin karşısında bölgenin en büyük hayvan barınağı olacak tüm halkımız davetlidir. Barınağı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yüzde 50 hibesiyle yapıyoruz.”

MÜCAVİR ALANIM DIŞINDA

“Yayla Sahili’nde limanın arkasında kalan kumsal kötü durumda. Belediyenin burada bir çalışma yapma durumu var mı?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Özcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Orası bize bağlı değil. Mücavir alanım dışında. Sorumlular kimse gelip söylesin yapayım. Benim sorumluluk alanımda değil. Kimsenin “Gel başkan şurayı temizle” gibi bir talebi de olmadı. Ama yine de yardımcı olurum. Mesela Sazlıdere, Gökçetepe sahillerinde ara ara çöp toplanmasında yardımcı oluyoruz. Sinek konusunda yardımcı oluyoruz. Aslında sorumluluk özel idarenin. Belediye sınırları dışında.”